Núria de Gispert, disposada a renunciar a la Creu de Sant Jordi
L'expresidenta de Parlament deixa la decisió en mans del Govern

Núria de Gispert, disposada a renunciar a la Creu de Sant Jordi

En una carta avançada pel diari "El Punt Avui", l'expresidenta del Parlament posa "a disposició" del govern una distinció que creu que ha d'estar "allunyada de tota polèmica"

Actualitzat

L'expresidenta del Parlament Núria de Gispert ha comunicat a la Generalitat que està disposada a renunciar a la Creu de Sant Jordi que el govern li va concedir.

En una carta avançada pel diari "El Punt Avui", De Gispert posa en mans del president de la Generalitat, Quim Torra, i el seu executiu la decisió sobre què fer amb el guardó perquè facin el que "creguin més convenient".

De Gispert considera que la Creu de Sant Jordi és una distinció que "ha d'estar allunyada de tota polèmica" i admet l'"error":

"He posat la Creu de Sant Jordi, que encara no he rebut, a la disposició del M. H. President Quim Torra i del seu Govern, per al que creguin més convenient."

 

Tuit polèmic

La setmana passada, Ciutadans, el PSC i el PP van demanar al president Torra que anul·lés la concessió de la Creu a Núria de Gispert per haver piulat a Twitter una imatge on es comparaven les exportacions de porc catalanes amb dirigents del PP i Ciutadans que se'n van de Catalunya.

La pressió contra la primera dona que va presidir el Parlament de Catalunya no va cessar, i fins i tot des d'Esquerra Republicana es va qüestionar la idoneïtat de concedir-li la Creu de Sant Jordi.

Tot i que el president de la Generalitat havia donat la polèmica per tancada amb les disculpes expressades per Núria de Gispert, la carta que l'expresidenta de la cambra ha adreçat al Govern deixa a les mans de Quim Torra la decisió final.

 

Professionals de la crispació

En la carta, Núria de Gispert considera que arran del tuit s'ha anat creant un ambient procliu a revertir l'atorgament de la creu.

 

"Els professionals de la crispació no estaven disposats a desaprofitar la situació plantejada, encara que fos tergiversant el que jo havia escrit i silenciant les meves explicacions i sense que importés que m'hagués disculpat. El tuit no era afortunat però ha estat molt oportú per a tots els qui no perden cap oportunitat per erosionar un Govern i un Parlament vulnerables i inocular noves dosis de crispació."

 

Sentit institucional

Núria de Gispert aprofita la carta per reiterar que el tuit va ser un error, i afirma que:

 

"Per un sentit institucional i perquè la Creu de Sant Jordi ha d'estar allunyada de tota polèmica, us anuncio que he posat la Creu de Sant Jordi, que encara no he rebut, a disposició del president Quim Torra i del seu Govern per al que creguin més convenient."

 

L'expresident del Parlament acaba agraint al Govern que considerés que era mereixedora de la Creu de Sant Jordi i assegura que, amb creu o sense:

 

"Em tindreu al costat i al servei d'aquest poble que ha sofert tant, que ha aguantat tant, però que es rebel·la democràticament i pacíficament per un futur millor."

 

 

Anar al contingut