La presidenta del Parlament, Núria de Gispert
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert
Barcelona

Unió comunica que ha tramitat la baixa de militant de Núria de Gispert

La presidenta del Parlament assegura que no ha demanat la baixa com a militant

RedaccióActualitzat

Nou capítol en la crisi interna d'Unió Democràtica. El partit ha decidit tramitar la baixa de militant a Núria de Gispert, presidenta del Parlament.

La decisió de la formació és en resposta a un correu electònic de De Gispert en què comunicava que ella i la seva família deixaven de pagar la quota com a militants de base i com a alt càrrec del partit.

Unió ha fet pública la decisió en un comunicat en què fins i tot fa befa de la manera d'escriure de la presidenta del Parlament.

 

Una publicació i un desmentiment

Les versions del partit i de la presidenta del Parlament difereixen. De Gispert ha fet públic aquest diumenge al matí un comunicat desmentint que hagués demanat la baixa, tal com publicava el diari "La Vanguardia"

Amb un missatge al compte de Twitter d'Hereus UDC 1931, De Gispert explica que no ha sol·licitat la baixa ni ha demanat el retorn de la quota del 2015 al partit. A més, lamenta l'ús interessat que s'ha fet d'aquesta notícia:

 


De Gispert explica que el que ha demanat a la gerència d'Unió és no fer més aportacions mensuals com a alt càrrec institucional d'Unió. La presidenta del Parlament vol aportar aquests diners a la Plataforma Hereus 1931 per finançar l'acte que es farà el proper 12 de juliol a Barcelona. 

En el comunicat, lamenta l'ús frívol que s'ha fet d'aquesta qüestió i afirma que només pot respondre a intoxicacions interessades sobre la seva persona. 

Unió de Barcelona considera militant De Gispert

Per embolicar encara més la troca, la Intercomarcal d'Unió a Barcelona ciutat afirma en un comunicat que considera com a militant Núria de Gispert. En un comunicat de cinc punts a Twitter, assegura que la presidenta del Parlament ha pagat tota la quota de militant de l'any 2015:

 


La formació diu que no es compleixen les condicions per donar de baixa De Gispert i que, per tant, seguirà sent militant a efectes de la Intercomarcal.

Seguint els passos de Rigol

Amb la decisió d'Unió, De Gispert segueix els passos de Joan Rigol, que va anunciar que deixava la militància al consell nacional del partit.

De Gispert s'ha posicionat clarament al costat del sector crític d'Unió i en contra de la direcció sobre el paper que havia de jugar el partit en relació amb el full de ruta del procés sobiranista i el trencament amb Convergència. De Gispert, Rigol i Castellà, entre d'altres, van presentar dijous passat la plataforma Hereus UDC 1931 per donar suport a la candidatura de Mas el 27-S.

En aquest acte, De Gispert va afirmar que Unió Democràtica de Catalunya i Josep Antoni Duran i Lleida tenien una "estratègia calculada" per dinamitar el procés i trencar la federació des del 2010.

L'actitud de la presidenta del Parlament ha merescut la crítica del secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, que va dir que De Gispert deslegitimava i posava en qüestió la institució parlamentària.

 

Anar al contingut