Joan Josep Nuet
Joan Josep Nuet
Madrid

Nuet assegura que el jutge del Suprem va dir: "Tranquils, això no és l'Audiència"

Creu que el Tribunal Suprem ha assenyalat "un nou camí" per on passa la llibertat dels consellers empresonats

RedaccióActualitzat

Joan Josep Nuet confia que la via del Tribunal Suprem permetrà recuperar la normalitat política. Nuet, que va quedar en llibertat sense mesures cautelars, assegura que la decisió d'aquest tribunal suposa una desautorització de la jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, que va decretar presó per als membres del govern cessats. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" ha explicat que ho va deixar clar ja des d'un bon principi:

"A  la primera reunió ja amb tots els lletrats va dir: 'Estiguin vostès tranquils. Això és el Suprem i no és l'Audiència Nacional i aquí no té perquè passar el que allà va passar'. Per tant, va fer una espècie de declaració d'intencions amb tota la voluntat i sentit."

"Una Forcadell lliure és un missatge d'esperança"

En la decisió del jutge del Suprem Pablo Llarena Nuet hi ha trobat un "fil de justícia" i "d'esperança". De fet, en una entrevista a "Els matins" ha assegurat que és pel Suprem per on passa la llibertat dels membres del govern:

"Aquest jutge, el paper del Tribunal Suprem, i el que hi ha al darrere, que hi ha l'Estat, està assenyalant un camí. El podem veure o no però ens l'estan ensenyant. Aquest camí també està ple d'injustícia, perquè hi ha una certa voluntat, especialment de la fiscalia, de criminalitzar les idees polítiques, però en aquest camí ahir els membres de la mesa no són a la presó. En aquest camí hi pot haver una concentració de tots els casos al Suprem. I en aquest camí crec que hi ha la llibertat dels membres del govern que són a la presó i podria haver-hi la llibertat dels membres del govern que en aquests moments són a Bèlgica."

Nuet creu que després que el "procés no hagi acabat bé" ara Catalunya necessita una reflexió col·lectiva i que aquesta no es pot fer "amb un govern que diu que està exiliat a l'estranger".

Segons ell, en aquesta nova etapa política "s'ha de dir la veritat", una reflexió que ha repetit en nombroses ocasions. De fet, això és el que diu que van fer els seus companys de la mesa, a qui ha defensat de forma vehement:

"Les persones que van comparèixer no van renunciar als seus ideals, van fer un bany de realisme (...) Van dir la veritat."

"Els meus cinc companys van tenir una actitud de dignitat impressionant. No puc tolerar que a les xarxes o alguns mitjans els vulguin acusar d'haver traït a ningú. Al contrari, són gent valenta i conseqüent".

"Afirmar que el 155 s'està aplicant és dir la veritat. Negar-ho és pensar que vivim a Matrix i no a Catalunya. Dir a la ciutadania que la declaració d'independència  va ser un acte formal i que no ha estat implementada i que no hi hagut cap mesura per a la seva implementació és la veritat. Dir que vivim a la República Catalana és enganyar la gent."

Nuet ha insistit que la causa oberta contra ells respon a una voluntat política de castigar la ideologia independentista i ha afegit el fet que ell sempre se n'ha desmarcat:

"Crec que el fet que no sigui independentista va ser determinant. És un fet molt important perquè la querella té una voluntat política, de castigar podríem dir una ideologia. Aquest és el nucli fort de la querella i de l'acció de la fiscalia."

En aquest mateix també ha emmacarcat el fet que Forcadell hagi passat una nit a la presó:

"El mateix jutge ho va facilitar, ahir a la nit no es va poder fer la transferència bancària dels 150.000 euros i, per tant, crec que se li volia donar un toc d'atenció fent-li passar la nit a la presó."

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut