Nuet deixarà l'escó al grup dels comuns al Parlament per anar a la llista d'ERC (ACN)
Joan Josep Nuet deixarà demà el seu escó al Parlament (ACN)

Nuet deixarà l'escó al grup dels comuns al Parlament per anar a la llista d'ERC

Els republicans i el líder de la plataforma Sobiranistes han formalitzat l'acord per a les eleccions del 28A, que posarà Joan Josep Nuet com a número 4

Actualitzat

Joan Josep Nuet, el líder d'Esquerra Unida i Alternativa, ha anunciat que demà deixarà l'acta al Parlament, que va obtenir amb els comuns, per concórrer com a número 4 a la llista d'Esquerra Republicana per Barcelona a les eleccions generals del 28A.

Nuet ha fet aquest anunci des de la seu d'ERC, on s'ha oficialitzat el pacte entre els republicans i Sobiranistes, la plataforma crítica dels comuns que encapçalen la diputada Elisenda Alamany i el mateix Nuet.

L'encara coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa ha assegurat que la decisió de presentar-se amb ERC no és una qüestió de promoció personal:

 

"És una decisió col·lectiva de tots els membres de l'espai de sobiranistes i presa després de setmanes de debat intern. Sumar-se a ERC a través d'una coalició és la millor manera de seguir defensant l'ideari amb el qual es van fundar els comuns i que advocava per la defensa de la república catalana, el procés constituent i la ruptura amb el règim del 78."

 

Des d'ERC, la portaveu, Marta Vilalta, ha assegurat que l'acord no va en contra de ningú i ha manifestat la intenció de donar-li continuïtat:

 

"Tenim la voluntat que això no sigui una aliança conjuntural, sinó que sigui estructural i permanent."

 

La decisió de Nuet de pactar amb ERC no ha agradat Catalunya en Comú, que ha lamentat que els republicans s'aliïn amb "trànsfugues, i han reclamat a Nuet que torni l'escó obtingut a les eleccions del desembre del 2017 sota el paraigua de la formació d'Ada Colau.

A banda de renunciar a l'escó, Nuet també deixarà demà el seu càrrec a la direcció nacional de Catalunya en Comú. Aviat, ha dit, prendrà decisions sobre el seu futur a Esquerra Unida i Alternativa.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28AEn comúERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut