Concentració de sanitaris a l'Hospital de Sant Pau, aquest dimecres (EFE/Andreu Dalmau)

#NoVullPremisDeLladres: el rebuig de sanitaris al Princesa d'Astúries es fa viral i polèmic

L'etiqueta és utilitzada a les xarxes socials contra la monarquia i per donar suport als sanitaris, però també contra el govern espanyol i les esquerres

Juli Rodés AlmerActualitzat

#NoVullPremisDeLladres. Aquesta és l'etiqueta que s'ha difós en les últimes hores per les xarxes socials i explica molt bé la reacció d'una part dels professionals del sistema de salut en saber la notícia que el jurat del Premi Princesa d'Astúries els havia atorgat el guardó en la categoria de Concòrdia.

La notícia es va saber aquest dimecres al migdia i al cap d'unes dues hores l'etiqueta ja era una realitat, en un tuit publicat per la infermera i exdiputada al Congrés Marta Sibina.

En el missatge, l'exintegrant de Barcelona en Comú i fundadora de Som Alternativa s'adreçava a la Casa del Rei per renunciar al "premi" -així, entre cometes- i exigir "que retorneu el que heu robat".

 

 

El tuit de Sibina de seguida ha estat recollit i difós per molts usuaris de la xarxa, i l'etiqueta #NoQuieroPremiosDeLadrones s'ha convertit, segons Trendinalia, en "trending topic" al món i a Espanya.

També n'ha sorgit la versió en català: #NoVullPremisDeLladres.

Entre les persones que repliquen el missatge n'hi ha que s'identifiquen com a sanitaris.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alguns missatges fan broma amb el que suposaria el repartiment dels 50.000 euros del premi entre tots els professionals guardonats.

D'altres expliquen que són familiars de professionals de la salut i que se solidaritzen amb ells o es fan ressò del seu missatge.

 

 

 

 

També hi ha molts usuaris que se solidaritzen amb els sanitaris.

 

 

 

 

I alguns que parlen del premi com una operació de blanqueig de la monarquia, o que fan broma amb la reacció que s'esperaven els reis i la que han obtingut d'una part dels sanitaris.

 

 

 

 

L'etiqueta, d'altra banda, també ha estat utilitzada per carregar contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, contra Unides Podem, contra el líder de la formació i vicepresident segon, Pablo Iglesias, contra la ministra d'Igualtat, Irene Montero, i contra l'esquerra en general.

Alguns usuaris ataquen Marta Sibina, i d'altres, fins i tot, han publicat missatges amb retrets als professionals de la sanitat pel seu absentisme laboral o assegurant que cobren més del que diuen.

 

 

Des del compte de Twitter de la Casa del Rei, mentrestant, un únic missatge sobre aquesta qüestió es fa ressò del Premi Princesa d'Astúries de la Concòrdia i felicita els guardonats.

ARXIVAT A:
Coronavirus Casa Reial espanyola Xarxes socials
Anar al contingut