El ministre d'Educació del Japó,  Masahiko Shibayama, en una imatge recent (Reuters)
El ministre d'Educació del Japó, Masahiko Shibayama, en una imatge recent (Reuters)

Noves irregularitats en universitats del Japó per limitar l'accés de dones a Medicina

RedaccióActualitzat

El govern del Japó ha detectat noves pràctiques discriminatòries en universitats del país per limitar l'accés de les dones als estudis de Medicina.

Aquests casos s'han detectat gràcies a una inspecció oberta després que, a l'agost, la Tokyo Medical University, una universitat privada de la capital, reconegués que manipulava els exàmens d'accés per limitar el nombre d'estudiants dones.

Segons ha explicat el ministre d'Educació, Masahiko Shibayama, s'han inspeccionat unes 30 universitats.

 

El resultat és que, en un nombre de centres que Shibayama no ha especificat, s'ha detectat discriminació, en les proves d'accés, en funció del gènere de l'aspirant.

L'objectiu de la manipulació de les proves era limitar el nombre d'estudiants dones al 30 per cent del total, amb l'argument que les dones, més endavant, deixen la feina per casar-se o s'agafen baixes maternals, i això causa una manca de metges en els hospitals.  

La inspecció, d'altra banda, ha descobert que també es discriminava els estudiants homes que prèviament havien suspès una prova d'accés.

 

Ara que disposa de totes aquestes dades, el ministeri s'ha compromès a presentar un primer informe provisional aquest mateix mes.

També assegura que inspeccionarà "in situ" totes les universitats amb facultats de Medicina i presentarà un informe complet abans que acabi l'any.

L'escàndol de la Tokyo Medical University es va conèixer arran de la investigació oberta per la fiscalia sobre les suposades pressions d'un alt càrrec del Ministeri d'Educació, que hauria amenaçat de retirar les subvencions al centre si no admetien el seu fill.

ARXIVAT A:
Educació UniversitatIgualtat de gènere
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut