La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, durant una conferència
La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, durant una conferència

Nova Zelanda confina la ciutat més gran per 4 positius després de 102 dies sense casos

La font de transmissió és desconeguda, ja que els nous pacients d'Auckland no han viatjat ni han estat en contacte directe amb cap altre malalt

Roger FontellesActualitzat

Després de 102 dies sense transmissió comunitària del coronavirus, aquest matí han aparegut quatre casos a Nova Zelanda.

La reacció de la primera ministra, Jacinda Ardern, ha estat immediata: ha fet confinar tota la població d'Auckland, la ciutat més gran del país.

"Després de 102 dies, tenim els nostres primers casos de Covid-19 fora de les zones d'aïllament i quarantena. Si bé tots hem treballat moltíssim per evitar aquest escenari, també ho hem planejat i preparat."

Ardern ha explicat que la font de transmissió és desconeguda, ja que els nous pacients -quatre membres d'una família, entre ells un menor- no han viatjat ni han estat en contacte directe amb cap altre malalt.

La primera ministra ha posat la ciutat més poblada en quarantena, cosa que implica que no hi pot haver reunions de més de 10 persones, el tancament de les escoles i l'obligatorietat de portar mascareta en els llocs on no es pugui mantenir la distància social.

L'alcalde d'Auckland, Phil Goff, ha demanat no perdre la calma per sortir de la situació al més aviat possible.

 

 

El govern de Nova Zelanda va imposar a finals de març una de les quarantenes més estrictes del món per la pandèmia de la Covid-19. El país va passar de 102 contagis el 22 de març a 929 casos actius el 6 d'abril, segons les dades de Worldometers, cosa que li va permetre retornar a la pràctica normalitat després de considerar que havia aconseguit eliminar el virus.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut