Nova York tanca les escoles per la pujada dels contagis de Covid
Estudiants amb mascareta en un carrer de Brooklyn (Reuters/Brendan McDermid)

Nova York tanca les escoles per la pujada dels contagis de Covid

La ciutat tenia fins ara un sistema híbrid, però envia tots els estudiants a casa a partir d'aquest dijous

RedaccióActualitzat

Les escoles públiques de Nova York tanquen des d'aquest dijous i durant almenys 15 dies com a mesura de precaució davant la pujada de contagis de Covid-19. L'anunci del tancament l'ha fet l'alcalde, Bill de Blasio, mitjançant un tuit en què argumenta que s'ha arribat al 3% de positivitat de mitjana en 7 dies, que és el límit establert per passar a l'educació totalment online.

 

 

L'anunci de De Blasio ha arribat poques hores abans que entri en vigor el tancament dels centres educatius. L'alcalde havia de comparèixer en una roda de premsa a la qual no s'ha presentat. Després de tres hores i mitja d'espera, ha publicat la piulada.

El tancament de les escoles suposa fer marxa enrere en el sistema híbrid que hi havia establert als centres educatius de la ciutat, que té el districte educatiu més gran dels Estats Units.

En l'horitzó hi ha la data del Dia d'Acció de Gràcies, el 26 de novembre, i no tothom veu clar el tancament.

Alguns al·leguen que els positius a les escoles (0,19%) han estat molt inferiors als de la mitjana de la ciutat, com ha fet constar el cap del districte escolar, Richard Carranza, en un correu als centres.

A més, molts posen com a exemple la pràctica de diversos països europeus de mantenir les escoles obertes enmig de restriccions contundents per a altres activitats.

El districte escolar de Nova York suma 1,1 milions d'alumnes, però només uns 300.000 van començar l'escola presencial al setembre. Moltes famílies van optar per l'educació 100% online pel temor de contagis.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Estats UnitsEducació
Anar al contingut