La consellera de la presidència, Laura Vilagrà, en una imatge d'arxiu (ACN/ Bernat Vilaró)
La consellera de la pPresidència, Laura Vilagrà, en una imatge d'arxiu (ACN/ Bernat Vilaró)

Nova reunió de la taula de diàleg: Vilagrà preveu acords en matèria de desjudicialització

El govern treballa amb la previsió que la reunió sigui dimecres o dijous

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio que a la reunió que tindrà lloc aquesta setmana a La Moncloa --previsiblement dimecres o dijous--, el govern treballa amb dues carpetes: determinació i amnistia. I en la carpeta de l'amnistia és on Vilagrà creu que hi haurà acords. 

''Fa setmanes ens vam conjurar amb Bolaños per trencar dinàmiques de judicialització i aquí estem. Hi ha avenços parcials que són més ràpids i n'hi ha de més complets que són més llargs, però sense acords no hi hauria taula.''

Vilagrà assegura que "per la via de 'l'agenda del retrobament' no resoldrem el conflicte polític" i que el govern espanyol ja va reconèixer que hi havia conflicte. "Cada vegada que ens trobem els ho expliquem", afegeix.

La consellera de la Presidència ha assegurat que els canvis normatius estaran en la línia de l'informe Cilevics, que segons ella el que demana en primer lloc és aturar la repressió.
 


Sobre la no presència de Junts a la taula de negociació

Sobre la no presència una altra vegada a la taula de negociació del soci de govern, Vilagrà no ha entrat a valorar-ho, però ha recordat que "hi ha uns acords de govern i no són tan antics".


Jocs Olímpics d'Hivern

Vilagrà afirma que, per al govern espanyol, els JJOO d'hivern eren un punt de "l'agenda del retrobament", però creu que el govern espanyol ja s'ha adonat que això no és possible a la vista de com ha reaccionat el president de l'Aragó, Javier Lambán. 

"Nosaltres presentarem candidatura en solitari i ja serà el COE qui dirà si, per terminis, volen que sigui el 2030 o el 2034."

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics Hivern
Anar al contingut