El tràmit per demanar les ajudes ha durat una setmana

Nova pujada als autònoms de cara al 2022: entre 96 i 225 euros anuals

Les associacions de treballadors autònoms mostren indignació davant d'una decisió que, segons denuncien, s'ha pres "sense diàleg"

Actualitzat

Indignació entre els treballadors autònoms davant una nova pujada del preu de la seva quota anual, aquesta vegada d'entre 96 i 225 euros.

No indigna tan sols el quant, també el com. Tant la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA) com la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) denuncien que s'han assabentat d'aquesta mesura per la premsa i que, per tant, no hi ha hagut cap mena de diàleg al respecte.

Així ho denunciava Lorenzo Amor, el president de l'ATA.

Aquesta pujada ha estat una de les mesures incloses dins dels nous pressupostos generals de l'Estat de cara a l'any vinent.


La pujada, al detall

L'executiu espanyol proposa augmentar la base de cotització mínima fins als 960,60 euros, i passar el tipus fix del 30,6% actual a un 30,9%.

A efectes pràctics, això suposarà un augment d'entre 96 i 225 euros anuals en funció de si l'autònom és societari o una persona física.

A Espanya hi ha uns 1,8 milions de treballadors autònoms. Amb aquesta decisió, el govern espanyol pretén recaptar 173 milions d'euros més que en l'actualitat.

 

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'EstatAutònoms
Anar al contingut