El ministre Escrivá ha fet una nova proposta sobre les quotes dels autònoms

Nova proposta d'Escrivá per als autònoms: quotes de 202 a 1.123 euros

També proposa reduir un 7% els rendiments nets per a autònoms persones físiques i un 3% a societaris

Nova proposta del ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, per als autònoms. I ja és la tercera. Escrivá ha acceptat rebaixar els trams més baixos de les cotitzacions dels autònoms i crear un altre tram a la part superior. En total, doncs, hi hauria 12 trams.

Així s'ha plantejat a la Mesa del Diàleg Social sobre pensions centrada en el nou sistema de cotització per als treballadors autònoms que s'ha reunit aquest dilluns a la tarda.

El ministeri ha puntualitzat que les modificacions sobre la proposta anterior busquen "un punt d'equilibri" de les opinions recollides, després de l'última proposta presentada.

La rebaixa que es planteja a les quotes dels trams més baixos afecten la part superior al salari mínim i el nou tram afectarà els autònoms que "més rendiments nets generen".


Com quedarien els diferents trams

El tram més baix comença amb els rendiments nets de 700 euros, que pagarien una quota de 202 euros. Això, segons el ministeri, suposaria un estalvi de 90 euros mensuals i 1.080 cada any. 

El segon tram, entre els 700 i 900 euros nets, tindria una quota de 244 euros, amb un estalvi anual de 600 euros.

El tercer tram, entre 800 i 1.125 euros, fixaria una quota de 264 euros i inclou els autònoms col·laboradors i els societaris amb rendiments que no superin els primers trams d'ingressos.

Pels que generin entre 1.125 i 1.300 euros, la quota seria de 290 euros al mes, amb un estalvi de 48 euros l'any.

El cinquè tram, entre els 1.300 i els 1.500 euros, la quota quedaria en 382 euros.

Del sisè a l'onzè tram es mantenen les quotes proposades anteriorment.

Finalment, ara s'afegiria un darrer tram per als que tinguin un rendiment de més de 3.620 euros, que pagarien una quota de 1.123 euros.


Altres mesures

A banda, el Ministeri ha proposat una reducció del 7% dels rendiments nets per despeses corrents per als autònoms persones físiques i d'un 3% per als societaris.

En paral·lel, el govern epanyol ha plantejat un nou esquema "d'acció protectora" per a aquest col·lectiu, amb un "nou disseny" en les prestacions per cessament d'activitat, més dirigides, segons els ministeri, a cobrir les casuístiques a què es poden enfrontar els autònoms.

En aquest sentit, es posen com a exemple les situacions cícliques, les crisis estructurals o els cessaments per motius econòmics.

La Mesa del Diàleg Social sobre pensions centrada en el nou sistema de cotització per als treballadors autònoms es tornarà a reunir dilluns de la setmana vinent.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaAutònomsMoncloa
Anar al contingut