Nova polèmica per les talles de Victoria's Secret: ara una model "curvy" de la 42

La marca considera les talles per sobre de la 40 "plus size" i el concepte "curvy" es fa servir en el món de la moda d'eufemisme per dir "grassa"

Actualitzat

Una nova polèmica està omplint de comentaris les xarxes socials a causa de les talles de les models, aquest cop al votant del concepte "curvy".

Al cap d'uns quants mesos de la presentació d'una nova model de la marca de llenceria Victoria's Secret, Lorena Durán, una sevillana de 25 anys, que va ser fitxada com a imatge "curvy" de la marca, ha esclatat el debat. Què vol dir "curvy"?

Aquesta, com altres marques de llenceria, vol tendir adreçar-se a un públic que gasta per damunt de la talla 40. Però el concepte "per damunt de la talla 40" es cataloga, segons la marca, com a "plus size", talla plus o superior, o sigui talla gran, i amb el concepte "curvy" s'afegeix la idea de tenir formes arrodonides. És un eufemisme per dir grasses? La polèmica està servida.

 

 

 

 

 

 

 

Aquestes models, que s'acosten més a la realitat femenina, són cada cop més presents en les campanyes publicitàries de les marques, que a poc a poc van abandonant les models excessivament primes, però encara es mantenen estandards estètics, conceptes que consideren com a "normal" paràmetres com les talles 36 i 38 sense tenir en compte ni la complexió, ni l'edat. Què és "normal"? Normal vol dir saludable? Fer talla 42 vol dir tenir sobrepès?

 

 

 

Aquest és un debat social que toca no només el món de la moda, sinó que va més enllà del que és purament estètic, ja que pot afectar la salut, els valors socials i de gènere.

El drama de l'anorèxia, dels comportaments masclistes a la nostra societat, la cosificació femenina, "bullying" i les conseqüències que pot comportar la tirania de la moda, encara estan molt lluny de superar-se.

 

Lorena Durán va començar la seva carrera de model amb 15 anys. Llavors tenia una talla 36 però, segons admet en una entrevista a Woman, "per un problema hormonal" ara té la talla 44. Aquesta circumstància no la va fer desistir d'obrir-se pas en aquesta professió.

Arran d'aquesta polèmica, ell mateixa ha fet un tuit en què exposa la seva definició de "curvy".

 

ARXIVAT A:
Viral ModaMitjans de comunicació
Anar al contingut