Estocolm

Nova ordre de detenció per violació per al creador del polèmic portal d'internet Wikileaks

La fiscalia sueca decreta ordre de detenció contra el creador del polèmic portal d'internet Wikileaks, que publica documents confidencials. La justícia sueca busca Julian Assange, que és sospitós de violació. El fundador de Wikileaks va ser qui va publicar recentment per internet 400.000 arxius secrets on constava que l'exèrcit nord-americà estava al corrent de les tortures a presos a l'Iraq i a l'Afganistan. En aquests documents també s'apuntava que centenars de civils innocents van ser tirotejats pels soldats dels Estats Units just després de la invasió iraquiana el 2003.

Actualitzat
La fiscalia de Suècia ha anunciat que ha emès una ordre de detenció per violació i assalt sexual contra Julian Assange, el fundador de Wikileaks, el portal d'internet que ha desemmascarat milers de documents secrets sobre l'actuació de l'exèrcit nord-americà a l'Agfanistan i l'Iraq.

"Li vaig demanar al tribunal del districte d'Estocolm la detenció del senyor Assange en la seva absència per la sospita de violació i assalt sexual", ha dit la directora del Ministeri Públic suec, Marianne Ny. "La raó és que l'hem d'interrogar", ha afegit.

L'agost passat, la fiscalia ja havia emès una ordre de recerca i captura, però aleshores la sol·licitud va ser cancel·lada.

Assange parla d'un complot


En el seu moment, Assange va dir que les acusacions no tenien cap fonament i assegurava que eren part d'un complot orquestrat pel Pentàgon per enfonsar-lo. I és que a la web Wikileaks hi va penjar 400.000 arxius on consta que l'exèrcit nord-americà estava al corrent de les tortures i tirotejos a presos i civils a l'Iraq i a l'Afganistan.

Alguns mitjans de comunicació no han pogut evitar relacionar el cas d'Assange amb les novel·les conspiratives de l'autor de "Millennium", Stieg Larsson.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut