Els taxis de Barcelona anuncien una aturada de quatre dies després d'un matí mobilitzats

Els VTCs tradicionals, els vehicles que ofereixen majoritàriament servei a empreses, també s'han manifestat avui per l'actual normativa del sector

Redacció/ACNActualitzat

Els taxistes han anunciat aquest dimarts una vaga de quatre dies, del 31 de gener al 3 de febrer, coincidint amb el congrés audiovisual ISE. El portaveu d'Élite Taxi, Alberto Álvarez, ha dit que les protestes podrien coincidir també amb el Mobile World Congress.

Una convocatòria que els taxistes fan després de la nova protesta contra les plataformes digitals de vehicles VTC, com Bolt i Uber, i també contra multinacionals com Free Now, a qui acusen de voler alterar els preus regulats de l'Institut Metropolità del Taxi (IMET).

3.000 taxis, segons Élite Taxi, 550 segons la Guàrdia Urbana, han participat en una marxa lenta aquest dimarts al matí pel centre de Barcelona.  La mobilització l'han convocada Élite Taxi i el Sindicat del Taxi de Catalunya i ha anat des de plaça Espanya fins al Parlament.

El sector reclama mesures perquè les plataformes no alterin els preus regulats per l'IMET. Segons el portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, l'empresa Free Now "s'inventa suplements que només són al seu cap". Es refereix als vuitanta cèntims com a "càrrec de servei" i una altra quantitat entre els cinc cèntims i l'euro i mig en concepte de "càrrec d'alta demanda" que l'empresa aplica. L'IMET els va parar els peus.
 

Els VTCs també fan una marxa lenta

Al mateix temps, algunes VTCs tradicionals --entre les quals no hi ha ni Uber ni Cabify-- també han fet una altra marxa lenta en protesta per l'actual normativa del sector, que va entrar en vigor l'octubre passat.

 

Aquestes empreses de cotxes amb conductors, molts dels quals ja donaven servei abans de l'aparició de les plataformes digitals, no volen que se'ls equipari amb el taxi, però tampoc que se'ls apliqui el model que regula els nous tipus d'operadors.

Uns 200 conductors i xofers han sortit de l'aeroport del Prat per denunciar que es troben atrapats en el litigi que des de fa anys mantenen els taxis i plataformes com Uber o Cabify. "Som un sector que fa una activitat totalment diferenciada. No podem estar regulats en funció d'uns dictats que han vingut del sector del taxi i que ens carreguen d'una reglamentació que no podem assumir i que ens limita", ha destacat el portaveu de l'associació VTC-Gran Turisme de Catalunya, Roman Llort.

Paral·lelament, la multinacional estoniana Bolt ha anunciat que aquest dimarts oferirà trajectes gratuïts a Barcelona coincidint amb la protesta dels taxistes. En un comunicat, la companyia critica que la mobilització pretén "enfrontar dos sectors", com el taxi i les VTCs. "Les autoritats s'han entestat a enfrontar dos sectors, els taxis i les VTCs, que poden i han de conviure pacíficament", va assenyalar el president de Movea, Eduardo Martín.

ARXIVAT A:
MobilitatTaxisVTC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut