Barcelona

La marea pensionista torna al carrer per reclamar pensions dignes

Es manifesten contra el pla de la Comissió Europea per incentivar els plans de pensió privats

Actualitzat

Els pensionistes han tornat aquest dilluns al carrer per reclamar pensions dignes. La convocatòria és de la Marea Pensionista, que es desmarca totalment de les protestes d'aquest cap de setmana, organitzades per Comissions i UGT. Les concentracions s'han fet de forma simultània en 200 municipis.

A Barcelona, pensionistes i jubilats han marxat des de la plaça de la Catedral fins a la plaça Sant Jaume amb el mateix objectiu dels darrers mesos, una revalorització de les pensions i una reforma integral que les garanteixi en el futur.

Volen que es revisin segons l'IPC i no el mínim del 0,25% que s'han apujat els últims 5 anys d'acord amb l'última reforma del sistema.

Rosario Lopera: "600 euros amb 30 cèntims que és el que guanyo, i de vegades s'ha d'ajudar els fills, perquè el treball és precari, els sous de misèria, d'esclavatge total. Això s'ha d'arreglar."

Ana María Venes: "Ah, a mi, la de viudetat me l'han tallat i la meva pensió me l'han tallat. Molt malament. I ajudo el meu fill també."

Maria Rosa Martínez: "La llum s'apuja, el gas s'apuja, l'aigua s'apuja, és que tot! El menjar s'apuja, i les pensions queden així i no pot ser!

Ana de Medicis: "Cobro 600 euros i em quedem per viure 89 euros després de pagar-ho tot."

Manifestació a la plaça de Sant Jaume

Notícia relacionada: Sobreviure amb menys de 650 €: el 60% dels pensionistes no arriba a mileurista

Però l'objectiu de la manifestació era també fer arribar als ajuntaments un document contra el nou reglament que prepara la Comissió Europea per incentivar, diuen, la contractació de plans privats als països de la Unió. Des de la Marea defensen que amb les desgravacions d'aquests plans es debilita l'actual sistema de pensions.

"Si el sistema públic està en crisi és perquè continuem subvencionant les pensions privades amb desgravacions fiscals. Això no té lògica."

Manifestació de pensionistes a Bilbao

Dues-centes ciutats de tot Espanya s'han sumat a les manifestacions, on no han faltat els pensionistes de Bilbao, dels més reivindicatius. Aquesta ciutat és on acostuma a haver-hi les concentacions més nombroses.

Notícia relacionada: Els pensionistes catalans han perdut 674 euros anuals de poder adquisitiu des de 2010

El calendari de mobilitzacions de la marea pensionista no s'atura. Tornaran a sortir al carrer a finals de mes i el 5 de maig, coincidint amb el cinquè aniversari de la seva creació.

 

ARXIVAT A:
Pensions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut