Estat en què ha quedat la vivenda cremada a Managua (Reuters)
Estat en què ha quedat la vivenda cremada a Managua (Reuters)
Managua

Nova jornada sagnant a Nicaragua, amb deu morts, malgrat l'acord d'alto el foc

Vuit de les víctimes, tots d'una mateixa família, van morir en l'incendi provocat de casa seva

RedaccióActualitzat

Només hores després d'acordar un alto el foc, Nicaragua vivia una de les jornades més sagnants. Deu morts més que ja en sumen 180 en dos mesos de revolta contra el govern de Daniel Ortega. Vuit de les víctimes van morir en l'incendi intencionat d'una vivenda a Managua. Tots eren membres d'una mateixa família, inclosos dos nens.

 

 

Els testimonis acusen de les morts la policia i els grups paramilitars armats, que actuen en nom del govern per reprimir les protestes i escampar la por entre la població. El barri està ple de barricades dels opositors que exigeixen la dimissió de l'excomandant sandinista.

La policia en culpa delinqüents, que, segons la seva versió, també haurien cremat vius dos homes en ple carrer, a prop d'una barricada.

 

La commoció pels fets afegeix més tensió al fràgil diàleg entre govern i oposició. Alguns experts creuen que Ortega no vol transigir i busca que sigui l'oposició la que abandoni les negociacions. La mediació de l'Església catòlica ha desbloquejat una investigació internacional sobre la violència, però el president nicaragüenc no vol avançar les eleccions ni renunciar a un nou mandat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut