Fórmula 1

Nova exhibició dels Red Bull, que amb Vettel primer i Webber segon dominen la qualificació de Corea

El circuit de Yeongam de Corea ha tornat a viure una emocionant i tensa qualificació que no s'ha decidit fins als instants finals. Després que Fernando Alonso aconseguís el seu millor temps del cap de setmana i se situés amb la "pole" provisional, Vettel primer i Webber després han batut el temps de l'asturià en l'última volta de la sessió. Els Red Bull s'han tornat a treure de la màniga una millora en la sessió d'entrenaments definitiva i demà sortiran en les dues primeres posicions de la graella. Fernando Alonso ha fet una bona qualificació i ha col·locat el seu cotxe en tercera posició, molt a prop dels Red Bull. La igualtat ha estat màxima entre els candidats al títol, ja que per darrere d'Alonso s'ha situat Hamilton, en la quarta posició. Només Button, setè, s'ha quedat enrere. Amb el temps tant ajustats entre els primers es preveu una carrera molt oberta i on la sortida pot ser clau.

Actualitzat
Amb només tres curses pel final de temporada de Fórmula 1 i amb el títol en joc, aconseguir un bon lloc a la graella de sortida del nou Gran Premi de Corea es preveia importantíssim. La lluita entre els candidats al títol s'ha decidit en l'últim moment. Els Red Bull de Vettel i Webber, que ja havien dominat la Q2, han aconseguit en l'última volta superar el magnífic temps que havia realitzat Fernando Alonso en una de les seves temptatives a la Q3. Com en altres grans premis, Red Bull s'ha deixat les seves millors armes per la sessió definitiva de qualificació. Vettel, amb un temps de 1:35.585, ha tancat la crono amb el millor temps de tots els participants i la seva millor volta fins ara al circuit coreà de Yeongam. És la novena "pole" de la temporada per a l'alemany.
Per darrere d'ell, el líder del campionat, Mark Webber, ha superat també Alonso i s'ha col·locat segon. Hamilton ha situat el seu McLaren en la quarta posició, després que el seu cotxe estigués a punt d'estavellar-se a la Q3 quan estava entrant a boxes.

Per la seva banda, Jaume Alguersuari ha acabat setzè, després de passar a la Q2 i patir de valent en la segona tanda. El català de Toro Rosso es veurà beneficiat per una penalització a Petrov i demà sortirà en la quinzena posició.

La sortida, clau

Amb tan poca diferència de temps entre els pilots capdavanters, la sortida de demà adquireix una importància determinant. Alonso, com Vettel, sortirà des de la part neta de la pista, i això li pot donar cert avantatge. El primer revolt lent del circuit, el tercer, podria ser un bon lloc per als avançaments entre els pilots que es juguen la carrera. Les condicions meteorològiques també podrien jugar un paper decisiu amb previsió de pluja per demà. A hores d'ara, ningú s'atreveix a donar un pronòstic per la cursa, especialment pel que fa al paper que pot oferir Alonso. La cursa del Gran Premi de Corea se celebrarà demà a les vuit del matí, i es podrà seguir en directe per TV3 i elsesports.cat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut