El Tobotronc d'Andorra
Imatge d'arxiu de l'atracció andorrana del Tobotronc
Sant Julià de Lòria

Nova demanda per un accident al Tobotronc

Un home que, mentre baixava per l'atracció, va xocar contra el trineu del davant i va tenir una greu hemorràgia interna el desembre del 2011 ha denunciat ara Naturlàndia.

Catalunya RàdioActualitzat
Demanda davant la justícia andorrana per un accident a l'atracció Tobotronc del complex lúdic Naturlàndia, a Sant Julià de Lòria. Un home que, mentre baixava per l'atracció, va xocar contra el trineu del davant i va tenir una greu hemorràgia interna el desembre del 2011 ha denunciat  ara Naturlàndia.

L'home ara pertany a l'Associació No més accidents al Tobotronc, que reclama més seguretat al parc. Al capdavant de l'associació hi ha Mark Mackay, pare d'una nena a qui van estar a punt d'haver-li d'amputar un peu. Mackay es queixa que Naturlàndia no s'ha fet càrrec de cap despesa mèdica ni l'assegurança de cap indemnització i calcula que ja hi ha hagut una cinquantena d'accidents al Tobotronc.

Per la seva banda, el complex d'oci assegura que ha incorporat un seguit de mesures addicionals per a disminuir significativament el risc d'accidents al Tobotronc.
"Vam estudiar molt a fons els temps de sortida per evitar que hi hagi col·lisions, vam adoptar unes mesures de seguretat addicionals, amb una millora dels frens i vam reduir la velocitat de 40 a 36 quilòmetres per hora, i també vam instal·lar un sistema de control de càmeres, que permeten que s'eviti qualsevol tipus d'incident", ha explicat a Catalunya Ràdio el responsable del Pla Estratègic de Naturlàndia, Enric Ordóñez, que ha afegit que, a partir de la tardor, hi haurà un sistema de protecció de peus que evita la mobilitat.

El parc recorda que, durant la baixada del Tobotronc, és la persona que porta el trineu qui en controla la velocitat i té la responsabilitat de no aturar-lo fins al final del trajecte.

A hores d'ara, hi ha quatre demandes pendents de resolució per accidents al Tobotronc, el tobogan de natura més llarg del món.
Anar al contingut