Els centres d'estètica van haver de tancar a l'octubre durant unes setmanes per les restriccions
Els centres d'estètica van haver de tancar a l'octubre durant unes setmanes per les restriccions

Nova convocatòria d'ajudes per la Covid amb fins a 3.000 euros en funció del negoci

Bars i restaurants, botigues de centres comercials i establiments d'estètica poden demanar la segona línia d'ajudes del Departament d'Empresa

Redacció/ACNActualitzat

Des d'aquest dilluns al migdia es poden demanar les noves ajudes a la restauració, i també als centres d'estètica i botigues de centres comercials. Es tracta d'una segona línia d'ajudes per la Covid amb una dotació de 60 milions d'euros. Les ajudes es poden demanar fins al 30 de desembre.

Les ajudes són per a empreses i autònoms d'aquests sectors que van haver de tancar el mes passat arran de les mesures del govern per fer front al coronavirus.

Aquesta vegada s'atorgaran les ajudes per ordre de sol·licitud, però tindran prioritat els que no van accedir-hi en la primera línia.

Només han de presentar sol·licitud els que no van ser beneficiaris de la primera convocatòria de subvencions. Empreses i autònoms que es van acollir a la primera línia d'ajudes no han de fer cap tràmit: rebran un segon pagament de manera automàtica.  

Les ajudes aniran des dels 1.500 als 3.000 euros en funció del negoci. Les botigues de centres comercials rebran un pagament únic de 3.000 euros; bars i restaurants, de 2.000, i establiments d'estètica, de 1.500.

El tràmit només es pot fer per internet a través de la web de la Generalitat.

Un any addicional de carència per als crèdits ICF

La Generalitat també ha aprovat un any addicional de carència per als crèdits de l'Institut Català de Finances (ICF). Les operacions aprovades en el marc de la crisi del coronavirus ampliaran el període de carència inicial fins a dos anys i allargaran el termini d'harmonització fins a vuit anys.

"L'objectiu és facilitar a les empreses el finançament necessari per subsistir en un llarg impàs, perquè encara és impossible treballar amb normalitat", ha assegurat el vicepresident del govern, Pere Aragonès, en l'acte dels XIII Premis Carles Ferrer Salat, organitzat per Foment del Treball Nacional.

El també conseller d'Economia i Hisenda ha reclamat al govern espanyol concretar el pla per a la restauració i ajudes directes per als sectors més afectats.

ARXIVAT A:
Coronavirus Autònoms
Anar al contingut