Josep Miquel Arenas, àlies Valtonyc
El músic mallorquí, Josep Miquel Arenas, àlies Valtonyc
Sevilla

Nova causa judicial contra Valtònyc, ara per un delicte d'odi contra la Guàrdia Civil

S'acusa el raper mallorquí d'haver incitat el públic a atemptar contra la Guàrdia Civil durant un concert a Marinaleda

RedaccióActualitzat

Valtònyc s'enfronta a una nova denúncia de la justícia espanyola . El jutjat de Primera Instància i d'Instrucció número 2 d'Estepa, a Sevilla, ha ordenat l'obertura d'un judici contra el raper mallorquí, Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, per un delicte d'odi.

Se l'acusa d'haver incitat a atemptar contra la Guàrdia Civil el març del 2018 en un concert al municipi sevillà de Marinaleda, governada pel veterà líder jornaler Juan Manuel Sánchez Gordillo. Segons l'acusació, Valtònyc hauria dir aquestes paraules:

"Mateu un puto guàrdia civil aquesta nit, aneu a un altre poble on hi hagi guàrdies civils i mateu-ne un altre, poseu una puta bomba al fiscal d'una vegada".


La Fiscalia de Sevilla i l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC), com a acusació particular, consideren que el cantant va instar el públic a matar guàrdies civils, que aquestes manifestacions no eren part de la lletra de les seves cançons i que no es poden entendre dins de la llibertat d'expressió.

Segons la denúncia, Valtònyc tenia una intencionalitat dirigida a un nombrós grup de persones durant el concert "amb el risc que la poguessin dur a terme".
 

Valtònyc
Valtònyc, pendent que la justícia belga decideixi sobre la seva extradició a Espanya

 

Pendent de la justícia belga

El músic es troba exiliat a Bèlgica des del 2018, per evitar les condemnes de dos anys de presó per enaltiment del terrorisme i d'un any i mig més per injúries a la Corona, per delictes que s'haurien comès durant els anys 2012 i 2013.

El maig de 2021 la justícia belga ha de resoldre la seva ordre d'extradició a Espanya.

ARXIVAT A:
ValtònycJudicialLlibertat d'expressió
Anar al contingut