El nou govern de Zapatero

Nova cartera a Medi Ambient, Medi Rural i Marí per a Elena Espinosa

Elena Espinosa Mangana estarà al capdavant del reformat Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, precedida per la seva capacitat de treball, discreció i habilitat negociadora. Aquests són els trets que han destacat en els quatre anys que ha estat ministra al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Considerada part de la quota femenina del primer executiu de José Luis Rodríguez Zapatero, els resultats d'Espinosa en les negociacions de diverses organitzacions comunes de mercat i l'aprovació de la llei de desenvolupament sostenible del medi rural han pogut ser la clau de la seva consolidació en la nova cartera.

Actualitzat

Espinosa va néixer el 21 de març de 1960 a la ciutat gallega d'Ourense i és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Santiago de Compostel·la.

Militant del Partit dels Socialistes de Galícia (PSdG-PSOE) des de jove, va començar en l'Administració formant part, primer, de la Zona d'Urgent Reindustrialització de Vigo i, a partir de 1985, com a gerent d'aquest organisme amb el qual el Gabinet socialista de Felipe González va tractar de mitigar els efectes socials i empresarials de la reconversió naval. D'aquí va passar a presidir el Port de Vigo, entre 1988 i 1996.

El 18 d'abril de 2004 va ser nomenada ministra d'Agricultura i Pesca en el primer executiu de Zapatero, càrrec que ha ocupat fins a la fi de la VIII legislatura.

El 12 de gener de 2008 el comitè federal del PSOE va aprovar la composició de les llistes electorals per a les eleccions generals de 2008 en les quals Elena Espinosa va aparèixer com a cap de llista per Ourense, província per la qual és diputada des de les eleccions del 14 de març passat.

Anar al contingut