Nova agressió homòfoba a Barcelona: 5 homes insulten i colpegen una parella gai
L'agressió ha començat al carrer Bonavista del districte de Gràcia (TV3)

Agressió homòfoba a Barcelona: 5 homes insulten i peguen a una parella gai

L'Observatori Contra l'Homofòbia denuncia la "percepció d'impunitat" i demana polítiques actives contra la LGTBI-fòbia

RedaccióActualitzat

Agressió homòfoba a Barcelona. Ha passat aquest dissabte a primera hora, al districte de Gràcia, quan una parella d'homes ha sortit de casa per anar cap a l'aeroport.

Quan eren al carrer de Bonavista, un grup de cinc homes se'ls ha acostat i els ha insultat -crits de "maricons de merda"- i agregit físicament.

Un dels agredits ha rebut un cop de puny al llavi. L'altre un cop al cap, i li han tirat les ulleres a terra.

 

(TV3)


La parella ha aconseguit fugir dels agressors i arribar a la zona dels Jardinets, on han afagat un taxi. Amb tot, el grup de cinc homes no s'ha aturat: els han llançat una pedra quan pujaven al cotxe.

El seu destí era l'aeroport, on han agafat un vol a Granada.

Des del taxi han trucat al telèfon d'emergències, el 112, que ha alertat els Mossos d'Esquadra de l'agressió.

Un cop a Granada, s'han desplaçat fins a un centre de salut, que ha emès un comunicat mèdic i ha informat els jutjats, com estableix el protocol d'agressions homòfobes.

Un amic de la parella ha explicat el cas a Twitter, amb un missatge en què mostra el comunicat mèdic.

 

 

L'Observatori Contra l'Homofòbia també ha denunciat l'agressió amb un missatge a les xarxes.

 

 

"Una realitat insuportable"

En declaracions a TV3, el president de l'OCH, Eugeni Rodríguez, ha denunciat aquesta "enèsima agressió" i la "realitat insuportable" d'aquest tipus d'agressions, sobre les quals ha lamentat que "la percepció és que hi ha una impunitat molt gran".

 

Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori Contra l'Homofòbia (TV3)

 

També ha reclamat a les administracions que "cal passar del discurs a l'acció" per adoptar polítiques actives i efectives contra la LGTBIfòbia.

"Hem de passar del discurs bàsic del rebuig per part de l'Administració a accions concretes. Quines? Han de ser de prevenció, de seguretat i punitives. És a dir: s'ha de crear un imaginari en el qual aquests nois que surten a agredir-nos sàpiguen que no es pot fer i que hi ha un càstig."


La parella ha explicat que presentaran denúncia davant dels Mossos d'Esquadra quan tornin a Barcelona.


Agressió fora de l'entorn d'oci

L'Observatori Contra l'Homofòbia té comprovat que la majoria de les agressions homòfobes passen els caps de setmana en entorns d'oci nocturn, i que Gràcia és un dels districtes de Barcelona en què n'hi ha, periòdicament.

Amb tot, aquest cas és diferent, perquè l'agressió no té relació amb l'oci nocturn, sinó que ha passat quan la parella caminava tranquil·lament pel carrer.


Atac al model de ciutat oberta i diversa

L'Ajuntament de Barcelona també ha condemnat aquesta agressió homòfoba a la ciutat.

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha dit que es tracta d'un "atac" al model de ciutat oberta i diversa que volen per Barcelona i ha assegurat que no se cedirà "ni un pam" a l'odi i la intolerància.

Segons Serra, l'Ajuntament ja s'ha posat en contacte amb la parella agredida i els ha ofert tot el suport jurídic i psicològic que necessitin.

 

ARXIVAT A:
Homofòbia
Anar al contingut