Salut denuncia que no arribaran 148.000 dosis d'AstraZeneca previstes per dilluns

L'arribada de les vacunes d'AstraZeneca s'endarrerirà com a mínim fins al 5 d'abril

Actualitzat

La Conselleria de Salut de la Generalitat denuncia que les 148.000 dosis de la vacuna d'AstraZeneca que havien d'arribar a Catalunya la setmana vinent no arribaran.

Aquestes dosis s'endarreriran, com a mínim, fins al 5 d'abril, tot i que Salut no sap "quantes en vindran", segons ha explicat el secretari general del departament, Marc Ramentol, en una entrevista al programa "Tot es mou".

Aquest retard no afecta les vacunacions programades per rebre la vacuna els pròxims dies, perquè n'hi havia en estoc. Però obligarà a no programar més cites fins a nou avís. Les persones entre 60 i 65 anys que vulguin demanar hora, per tant, hauran d'esperar a l'arribada de més dosis.

 

 

La consellera de Salut, Alba Vergés, ho ha qualificat de "vergonya" i "despropòsit":

 

 

Represa de la vacunació amb AstraZeneca aquesta setmana

Catalunya va reprendre aquest dimecres l'administració de la vacuna d'AstraZeneca, dirigida a personal essencial i a la població general de fins a 65 anys.

Espanya, com la majoria de països europeus, va suspendre la vacunació amb el fàrmac d'AstraZeneca arran dels casos de trombosi suposadament vinculats a la vacuna. Després de l'aval, dilluns, de l'Agència Europea de Medicaments, es va tornar a administrar el fàrmac augmentant el límit d'edat dels 55 als 65 anys.

Aquesta setmana, Salut va obrir una pàgina web perquè les persones entre 60 i 65 anys poguessin deixar les seves dades i se'ls convoqués per administrar-los la vacuna, una opció que ara quedarà temporalment aturada.

 

Vacunació amb AstraZeneca al poliesportiu L'Olivera de Sant Boi de Llobregat
Vacunació amb AstraZeneca al poliesportiu L'Olivera de Sant Boi de Llobregat (ACN / Laura Fíguls)

 

El retard d'aquestes 148.000 dosis també afectarà, segons ha dit Ramentol, la campanya de vacunació massiva anunciada per Salut fa dos dies:

"Aquest nou contratemps és una afectació important i haurà d'interrompre aquesta campanya de vacunació massiva."

L'objectiu de la conselleria era immunitzar 500.000 persones cada setmana per aconseguir immunitzar com més aviat millor el 70% de la població de més de 15 anys. Amb aquest percentatge, es considera que s'assoliria la immunitat de ramat.

 

 

 

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut