El bitcoin bat un nou rècord històric
El bitcoin bat un nou rècord històric (Roger Brown/Pexels)

Nou rècord històric del bitcoin: supera per primer cop els 38.000 dòlars la unitat

Al llarg del 2020, el bitcoin ha tingut una escalada imparable, ha pujat un 370% gràcies a grans i petits inversors

Jordina MolasActualitzat

El bitcoin ha tornat a batre un nou rècord. Ha superat els 38.000 dòlars en aquesta escalada que va començar la tardor passada. I, des de fa un any, ja ha pujat un 370%. Hi ha tingut molt a veure que ara són grans inversors els que n'estan comprant en grans quantitats, i això ha donat un reconeixement públic a la criptomoneda més coneguda i la primera que va aparèixer.

A més, un dels principals sistemes de pagament en línia, com és Paypal, permet comprar-ne des de la seva plataforma, i això n'ha facilitat l'accés a molts petits inversors. Això ha fet que, des del novembre, quan es va situar a nivells del 2017, no hagi parat d'enfilar-se.

Bitcoin és la principal criptomoneda, però aquesta tendència a l'alça ha fet que altres criptomonedes, com Ethereum o Litecoin, també estiguin pujant. I tot plegat ha portat el mercat de les criptomonedes en conjunt a superar el bilió de dòlars.

Aquests rècords s'han aconseguit en un moment de molta liquiditat als mercats, on s'han ajuntat, per una banda, les polítiques expansives dels bancs centrals i, per l'altra, que ha crescut molt l'estalvi de les famílies en plena pandèmia.

Les criptomonedes, i el bitcoin en particular, s'estan veient com una alternativa d'inversió, no només un mètode de pagament, en un moment en què preveuen que la inflació podria començar a pujar i que les monedes tradicionals, com el dòlar, estan perdent valor.


Què és el bitcoin?

El bitcoin és una altra forma de diners, una moneda que només existeix a internet. De fet, el bitcoin són dues coses diferents: una moneda i una xarxa de pagament.

Funciona amb un protocol de software que qualsevol persona pot instal·lar-se al telèfon o a l'ordinador. Un cop instal·lat, pot interactuar amb qualsevol altra persona de qualsevol banda del món sencer que també estigui fent servir el software de bitcoin. Aquest programari generalment rep el nom de "cartera". Una cartera digital que emmagatzema bitcoins i permet al propietari traspassar-ne d'una cartera a una altra.

Es poden obtenir bitcoins acceptant-los com a pagament o comprant-los a alguna altra persona. També es poden comprar en una casa de canvi.

L'avantatge més evident és que no es necessita tenir un compte bancari per disposar de bitcoins i que els moviments de capital no tenen intermediari. Això fa que, per contra, si es perd qualsevol de les claus privades, es perd l'accés als fons. Amb els bitcoins, el propietari controla completament els seus diners, però també és 100% responsable del que els passi.

 

ARXIVAT A:
Bitcoin
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut