Madrid

Nou pegat per a malalts d'Alzheimer en fase inicial disponible a les farmàcies a finals d'any

Els malalts d'Alzheimer podran disposar, abans de finals d'any, d'un nou medicament que ajuda a retardar els efectes de la malaltia en la fase inicial. Es tracta d'un pegat de la casa Novartis, que administarà un fàrmac que fins ara només estava autoritzat en forma de pastilles. D'aquesta manera, es podrà subministrar el tractament en dosis més altes i es facilitarà el compliment de la teràpia, ja que el nou format evita els possibles oblits a l'hora de prendre la medicació. El pegat es podrà comprar a les farmàcies.

Actualitzat
La principal novetat que presentarà el V Simposi sobre l'Avenç de l'Alzheimer, que aquest divendres s'inaugurarà a Madrid, serà aquest nou pegat transdèrmic per als malalts en fase inicial i que permet endarrerir l'aparició de la demència associada a aquesta malaltia.

La importància d'aquest nou format del medicament s'explica per la mateixa naturalesa de la malaltia, ja que els oblits poden ser freqüents. És per això que els pegats "ajudaran tant pacients com cuidadors a millorar el compliment del tractament i alhora resoldrà certs problemes de tolerabilitat gastrointestinal que pateixen alguns pacients quan prenen dosis altes", ha explicat Jesús Ávila, director del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa.

Els avantatges d'aquests pegats, que fabriquen els laboratoris Novartis, també suposaran que siguin més efectius "en un període de temps més curt", de manera que serà més eficaç a l'hora d'endarrerir els efectes de la malaltia. Segons Luis Agüera, investigador del Projecte Alzheimer de la Fundación Reina Sofía, serà "l'última novetat en tres o quatre anys", ja que la resta de possibles teràpies farmacològiques encara es troben en la fase de l'assaig clínic.

El V Simposi sobre l'Avenç de l'Alzheimer tractarà, a banda d'aquest nou pegat per a pacients que es troben en la fase inicial de la malaltia, la relació entre la hipertensió i el risc de degeneració neuronal, les possibles aplicacions de la investigació amb cèl·lules mare i els avenços en tractaments modificadors i simptomàtics per a l'Alzheimer com a grans temes.

La trobada reunirà les màximes autoritats del país, amb investigadors, professionals de l'àmbit sanitari, cuidadors i voluntariat. El simposi l'inaugurarà la reina Sofia i s'hi espera l'assistència del ministre de Sanitat, Bernat Soria.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut