Nou de les onze monges de clausura del monestir de la Santa Faç d'Alacant han donat positiu per Covid després de la missa
Nou de les onze monges de clausura del monestir de la Santa Faç d'Alacant han donat positiu per Covid després de la missa
Alacant

Nou monges de clausura infectades de Covid després de la missa d'un capellà negacionista

Un altre brot amb 24 positius afecta la residència sacerdotal d'Alacant on viu el capellà Francisco Martínez

RedaccióActualitzat

Un brot de Covid-19 afecta nou monges de clausura del monestir de la Santa Faç d'Alacant. Les religioses van donar positiu en Covid després d'oficiar missa amb el capellà Francisco Martínez Noguera, sacerdot de la diòcesi d'Oriola-Alacant.

Al monestir de la Santa Faç hi viuen onze religioses de clausura de l'ordre de les Canòniques Regulars Lateranenses de Sant Agustí. Nou de les onze ara tenen la Covid-19. Segons ha informat el bisbat d'Alacant, les religioses són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de la Covid, com ara febre o malestar.

La missa amb el capellà Francisco Martínez al monestir de la Santa Faç es va fer a mitjans de gener. El sacerdot es va negar a portar mascareta en l'ofici religiós, tot i que se li va demanar.

No és la primera vegada que aquest capellà es nega a portar mascareta, ni quan oficia missa ni quan és dins la residència sacerdotal. Fins al punt que, en més d'una ocasió, la policia local d'Alacant l'ha advertit de l'obligatorietat de portar posada la mascareta.

Al brot amb 9 casos detectat al monestir, s'hi ha d'afegir un altre brot amb 24 contagiats a la residència sacerdotal. Entre els positius per Covid, el mateix capellà Francisco Martínez i el bisbe emèrit, Rafael Palmero, de 84 anys.

Operaris de desinfecció entren al monestir de la Santa Faç d'Alacant on un brot de Covid afecta 9 monges de clausura (EFE/Manuel Lorenzo)
Operaris de desinfecció entren al monestir de la Santa Faç d'Alacant on un brot de Covid afecta 9 monges de clausura (EFE/Manuel Lorenzo)

L'Ajuntament d'Alacant i la junta de la Concatedral de Sant Nicolau han acordat tancar el monestir i procedir a la seva desinfecció per una empresa especialitzada "per evitar que dins el recinte es pugui produir cap més contagi".

Segons l'ens catedralici, quan es va tenir constància dels dos brots de Covid, van informar les autoritats sanitàries de la situació. Però no ha transcendit si s'està estudiant alguna sanció al capellà, que es va negar a portar mascareta durant els oficis.

Al monestir de la Santa Faç d'Alacant, segons la tradició, es venera des de fa cinc segles un dels plecs amb què van assecar la cara de Jesucrist en el seu camí al Calvari. Per honorar la relíquia, el segon dijous després de Setmana Santa es fa la tradicional i multitudinària peregrinació fins al monestir.

El segon dijous després de Setmana Santa es fa una multitudinària peregrinació fins a aquest monestir
El segon dijous després de Setmana Santa es fa una multitudinària peregrinació fins a aquest monestir (EFE/Manuel Lorenzo)
ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19País ValenciàReligió
Anar al contingut