Nou mirador a l'Empire State, amb vistes encara més vertiginoses a 381 metres
Vistes des del nou mirador panoràmic situat a la planta 102 de l'Empire State Building (AFP)
Nova York

Nou mirador a l'Empire State, amb vistes encara més vertiginoses a 381 metres

El nou mirador panoràmic està situat a la planta 102 just sota l'antena de l'emblemàtic gratacel

RedaccióActualitzat

Una panoràmica de Nova York encara més vertiginosa. L'emblemàtic Empire State Building ha inaugurat aquest dissabte un nou mirador 16 plantes més amunt que l'anterior, a 381 metres. Però no només això, la nova terrassa elimina qualsevol mena d'obstacle per admirar una de les perspectives més impressionants de la ciutat dels gratacels. 

El nou mirador substitueix l'antiga terrassa amb reixes per unes finestres de vidre de 2,5 metres que van del terra al sostre. La coneguda com a "top deck" té una perspectiva de 360 graus de la gran poma, per la qual han fet falta 10 mesos d'obres. Els visitants estaran situats just a la cima de l'edifici, només per sota de l'antena, que s'enfila fins als 443 metres. 

 

 

Es tracta de la tercera etapa d'un projecte de renovació de quatre fases, que té un cost de 165 milions de dòlars. Va començar fa quatre anys i mig, per millorar l'experiència en un dels gratacels més famosos del món. En l'últim tram de la renovació es construeix un altre observatori a la planta 80, que s'acabarà a finals d'any. 

L'accés a la nova coberta es fa amb un espectacular ascensor de vidre, des de la planta 86, que deixa anar assaborint les vistes a mesura que es puja.

 

L'edifici d'oficines, icònic per pel·lícules com "King Kong", es va construir entre el 1929 i 1931, durant la Gran Depressió.

L'Empire State Building va superar l'Edifici Chrysler en alçada i va ser el gratacel més alt del món durant 42 anys. Anualment el visiten uns 4 milions de persones.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut