Nou màxim històric del preu de la llum, que supera els 122,76 euros

Agències / redaccióActualitzat

El preu de la llum marca un nou màxim històric aquest dijous, amb el megawatt a 122,76 euros, molt per sobre del registre del 13 d'agost, quan va superar els 117,29 euros, que era fins ara el rècord.

La demanda continua sent elevada, en ple estiu, i les energies més cares continuen determinant el preu a les subhastes. Ho notaran únicament els clients de la tarifa regulada, 10 milions a tot l'Estat.

La resta, els que són al mercat lliure, acostumen a tenir un preu fix i, per tant, no se'ls apliquen les pujades, però tampoc es beneficien de les baixades.

Segons l'OMIE, l'operador del mercat elèctric, aquest preu oscil·larà aquest dijous entre els 129,81 euros/MWh que costarà entre les 21.00 i les 22.00 h i els 119,95 euros/MWh entre les 4.00 i les 5.00 h.

El preu mitjà diari de l'electricitat aquest dijous serà un 165% més car que el preu de fa un any, quan va ser de 46,25 euros/MWh

La pujada arriba després que els preus durant l'últim cap de setmana no baixessin dels cent euros per MWh, un import considerable, tenint en compte que els dissabtes i diumenges els preus acostumen a reduir-se per la caiguda de la demanda.

De nou, l'augment del preu del gas -la matèria primera que utilitzen les centrals de cicle combinat- i l'encariment dels drets d'emissió de diòxid de carboni són alguns dels factors que més han influït en l'evolució de la factura.

La nova xifra rècord del preu de la llum arriba pocs dies després que el govern espanyol anunciés que iniciava la investigació a les elèctriques que han buidat embassaments aquest estiu, com és el cas d'Iberdrola i l'embassament de Ricobayo, a Zamora.

 

ARXIVAT A:
Energia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut