Nou guardó per a "Concepción Arenal, la visitadora de presons"

"Concepción Arenal, la visitadora de presons" ha aconseguit el premi especial del jurat al DetectiveFest de Moscou 2013. El festival DetectiveFest de Moscou, està dedicat a pel·lícules sobre detectius i programes de televisió basats en l'aplicació de la llei. L'esdeveniment es va celebrar del 17 al 21 d'abril a la capital russa.

Blanca Portillo dóna vida a la legalista, escriptora i feminista gallega Concepción Arenal (Ferrol 1820 ¿ Pontevedra 1893) i a la feina que va fer com a visitadora de presons de dones a la Corunya. El rodatge de la pel·lícula per a televisió, dirigida per Laura Mañá, es va fer a diferents localitzacions gallegues i catalanes,  com el castell de Montjuïc, a Barcelona, el de San Felipe del Ferrol o el monestir de Santa Catalina d'Ares, entre d'altres.  
 
El film per a televisió va aconseguir tres premis durant la dècima edició del festival Zoom Igualada: els premis del Jurat Oficial de Millor Telefilm i el de Millor Direcció i el premi del Jurat Jove, que en va destacar "els valors que transmet i la cuidada posada en escena"·
 
És una coproducció de Distinto Films, Zenit Televisión, Televisió de Catalunya,  TVG, i TVE. El film té el suport de l'ICAA, l'ICEC, l'Instituto de la Mujer i la Xunta de Galícia.
 
 
Sinopsi:
 
Al segle XIX, en un context en què les execucions públiques són encara un fenomen de masses i els presos no tenen cap dret, Concepción Arenal és nomenada visitadora de presons de dones. És a la presó de la Corunya on Arenal comença la seva lluita per millorar les condicions de vida dels presos i posar en marxa la reforma de les institucions penitenciàries.
 
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Laura Mañá
Guió: Rafa Russo i Laura Mañá
Producció executiva: Míriam Porté i Zaza Ceballos
Producció executiva TVC: Cruz Rodríguez
Intèrprets: Blanca Portillo, Anna Casas, Pere Arquillué, Òscar Rabadan, Mabel Rivera, Fermí Reixach, Xosé Barato.
Direcció de fotografia: Sergi Gallardo
Música: Francesc Gener
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut