Zona de perforació del túnel vertical paral·lel al pou on va caure Julen
Zona de perforació del túnel vertical paral·lel al pou on va caure Julen
Totalán, Màlaga

Entrebanc en el rescat de Julen: s'ha d'eixamplar el túnel ja perforat

Un jutjat de Màlaga investiga que ni el pou ni les obres anteriors a l'accident del nen tenien permisos

Actualitzat

L'equip que treballa a Totalán per rescatar el Julen, el nen de 2 anys que va caure en un pou fa més d'una setmana, s'han trobat amb noves dificultats aquest dimarts al matí després d'haver aconseguit perforar la galeria vertical paral·lela al pou en què se suposa que hi ha el petit.

Aquest dilluns s'havia arribat a un 60 metres de profunditat i aquest matí s'havia de començar a entubar el pou per impedir despreniments. Abans que els miners vinguts d'Astúries per perforar un túnel horitzontal baixin per aquesta galeria, calia assegurar-la, cosa que es preveia acabar aquest matí.

Els equips de rescat, però, han trobat una altra dificultat. El tub no ha pogut arribar als 60 metres, ja que cap als 40 hi ha una petita desviació en el forat. Per no malmetre el tub, s'ha decidit treure'l i eixamplar el forat.

 

 

Ara s'ha d'omplir el túnel amb terra fina i fer-lo més ample. De moment, no s'ha fet cap estimació del temps que això podria suposar. Aquest nou contratemps, però, suposarà un nou retard en les previsions.

Un cop puguin recobrir-lo per dins, serà el moment que els efectius de la Brigada de Rescat Miner baixin per excavar, de forma manual, la galeria horitzontal fins al final del pou, on hi hauria el petit Julen. El terreny que trobaran pot ser d'una gran duresa. Això complicaria més l'operació i podria requerir la utilització de microexplosius.

Calculen que trigaran 24 hores, com a mínim, per construir la galeria de 4 metres fins al pou.

 

El tub que ha d'encamisar la galeria vertical paral·lela al pou on hi ha Julen.

 

En paral·lel a aquest complicat rescat, el jutjat número 9 de Màlaga investiga les circumstàncies del fet. Ha constatat que tant el pou on va caure el nen com les obres d'uns dies abans de l'accident que van deixar el pou al descobert no tenien els permisos pertinents.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut