El nou detingut treballava a l'aeroport de Zaventem (Reuters)
El nou detingut treballava a l'aeroport de Zaventem (Reuters)
Brussel·les

Nou detingut pels atemptats del març a Brussel·les

El detingut, de 30 anys, treballava a l'aeroport de Zaventem i tenia accés directe als avions de la pista

RedaccióActualitzat

L'home detingut divendres a la nit per la seva suposada vinculació amb els atemptats del mes de març a Brussel·les treballava a l'aeroport de Zaventem i tenia accés directe als avions de la pista.

Són informacions d'alguns mitjans belgues, que han confirmat fonts judicials.

Sembla que el detingut era amic de la infància de Khalid al-Bakraoui, un dels terroristes suïcides dels atacs. I també era amic d'un altre dels sospitosos, Ali al-Haddad Asufi. Tot apunta que es va quedar a l'apartament del districte d'Etterberk des d'on es va preparar l'atemptat del metro de Maelbeek.

El detingut, Youssef E.A, de 30 anys i de nacionalitat belga, compareixerà a començaments de la setmana que ve davant la Cambra del Consell de Brussel·les, que decidirà si n'allarga la detenció.

Se l'acusa de participar en activitats de grup terrorista, assassinats en un context terrorista i temptatives d'assassinat en aquest mateix context, en grau d'autor, coautor o còmplice.

Amb aquest nou sospitós, ja són vuit les persones detingudes en relació amb els atemptats de Brussel·les.

Aquesta detenció coincideix amb una massiva operació que ha fet la policia belga i que ha acabat amb 12 detinguts sospitosos de planejar nous atacs terroristes.

Anar al contingut