Guàrdia Civil
Guàrdia Civil

Nou crim masclista: una dona ha estat assassinada per la seva parella a Guadalajara

El presumpte autor ha estat detingut al lloc dels fets i aquest nou cas de violència masclista fa pujar a 15 el nombre de víctimes d'aquest 2021

Una dona de 41 anys ha estat assassinada aquest dissabte a la localitat d'Alovera, a Guadalajara, en un nou cas de violència masclista que fa pujar a 15 el nombre de víctimes d'aquest 2021.

Els serveis d'emergència han informat que l'assassinat ha passat a les 22.35 hores de la nit de dissabte al seu domicili, presumptament a mans de la seva parella.

Al lloc dels fets s'han desplaçat agents de la Guàrdia Civil i la Policia Local i el suposat autor ha estat detingut, després que ha avisat els serveis d'emergència del succés. El detingut passarà a disposició judicial en les pròximes hores i la Guàrdia Civil es fa càrrec de la investigació.

Aquest diumenge, l'Ajuntament d'Alovera ha convocat una concentració de rebuig a la violència masclista.

A Espanya, aquest any han mort 15 dones per violència masclista i, des de l'1 de gener del 2003, la xifra d'assassinats masclistes és de 1.093, segons les xifres del Ministeri d'Igualtat.

 

On demanar ajuda

Les dones que creguin que poden estar patint violència masclista poden demanar ajuda trucant al telèfon 900 900 120, que funciona cada dia durant 24 hores, atén consultes i urgències. Es tracta d'un telèfon gratuït, que no queda registrat al mòbil i és confidencial.

Aquest mes d'abril s'ha activat un canal de WhatsApp al número 601 00 11 22, des d'on s'ofereix informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112.

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilViolència masclistaMasclisme
Anar al contingut