Investiguen la violació de tres germanes la nit de Cap d'Any a Múrcia
Cotxe patrulla de la Policia Nacional (Wikimedia Commons/Steven Straiton)
Castelló

Nou cas de violència masclista a Almassora durant el confinament pel coronavirus

Els serveis d'intervenció especialitzada de Catalunya han atès telemàticament 2.088 dones i 275 infants en aquesta quarantena

Actualitzat

Des que va començar el confinament hi ha hagut dos casos de violència masclista al mateix poble de Castelló, a Almassora. L'ultim ha sigut aquesta matinada, un home ha intentat assassinar la seva companya de 45 anys que ha pogut sobreviure. L'home ha mort al caure del balcó quan intentava fugir de la policia.

 

 

El primer assassinat masclista durant l'estat d'alarma a Espanya va ser al mateix poble, Almassora, el 20 de març.

La setmana passada, a Las Palmas de Gran Canària, una dona de 78 anys va morir assassinada, un crim que el seu marit hauria admès a la policia. La violència contra les dones ha causat 18 morts aquest any i 1.051 des que es va començar a fer el recompte oficial, l'any 2003.

 

Als serveis d'intervenció especialitzada de Catalunya, que atenen els casos més greus, han atès telemàticament, des que va començar el confinament, 2.088 dones i 275 infants. També fan atenció presencial en cas d'urgència i, si fa falta, es busca algun lloc d'acollida per a les dones i els seus fills i filles si han de sortir urgentment del domicili.

Les trucades als telèfons d'atenció s'han doblat i s'ha obert un nou telèfon de whatsApp: 671778540

S'afegeix a les altres vies de comunicació a les dones en situació de violència masclista amb el telèfon 900 900 120 o a través del correu electrònic 900900120@gencat.cat, que gestiona l'Institut Català de les Dones.

En cas de perill, sempre es pot trucar al telèfon d'emergències 112.

ARXIVAT A:
Violència masclistaCoronavirus
Anar al contingut