Eric Ciotti guanya la primera batalla en l'enfrontament amb el comitè executiu d'Els Republicans (Reuters/Stephane Mahe)

Nou capítol de la crisi de la dreta francesa: la justícia manté Éric Ciotti com a líder

La decisió del tribunal és provisional i dona a l'advocat del líder d'Els Republicans un termini de vuit dies per presentar les al·legacions

RedaccióActualitzat

La justícia francesa entra en el camp de batalla en què s'ha convertit la darrera setmana l'espai polític conservador a França. 

Aquest divendres, el Tribunal Judicial de París ha decidit suspendre l'expulsió d'Éric Ciotti, fins dimecres líder del partit conservador Els Republicans (LR).

El comitè executiu del partit va decidir per unanimitat destituir Ciotti després que dimarts anunciés una aliança amb Reagrupament Nacional, el partit de Marine Le Pen, de cara a les legislatives anticipades del 30 de juny i el 7 de juliol. En una breu piulada, el partit va informar que Ciotti havia deixat de ser el seu president. Posteriorment, el compte d'Els Republicans a la xarxa X va quedar suspès. 

Éric Ciotti no va claudicar i, amb el suport de les Joventuts d'Els Republicans, va portar el consell polític als jutjats. Avui la justícia li ha donat la raó, però de forma provisional.

"El Tribunal Judicial de París ha suspès la meva expulsió d'Els Republicans i, per tant, conservo les meves funcions com a president", informa Ciotti en una publicació a X.

 

Tot seguit ha insistit que "ara cal fer campanya amb l'aliança de dretes per guanyar l'extrema esquerra". 

Malgrat tot, la decisió del tribunal de París és provisional i urgeix la defensa d'Éric Ciotti que presenti les al·legacions pertinents en un termini de vuit dies. Si l'advocat de Ciotti no ho fes, la suspensió de l'expulsió del partit quedaria sense efecte. 

D'altra banda, els adversaris de Ciotti, el comitè executiu del partit, ha ratificat avui mateix l'ordre d'expulsió del seu antic president i ha convocat el Consell Nacional de la formació, un òrgan més ampli que l'executiva. 

 

ARXIVAT A:
França
Anar al contingut