Un home seu al costat del cadàver de la seva neta, morta durant el bombardeig rus (Reuters / Valentyn Ogirenko)

Nou bombardeig a Kíiv amb tres persones mortes, entre elles una nena de 9 anys

El governador de la regió russa de Bélgorod diu que 8 persones han resultat ferides en un atac que atribueix a Ucraïna

Una nena de 9 anys, la seva mare, de 34, i una altra dona, de 33, han mort aquest dijous a primera hora a causa d'un nou bombardeig rus a Kíiv, la capital d'Ucraïna, segons la policia i les autoritats militars, que també han informat de 10 persones ferides.

De matinada, les defenses antiaèries han aconseguit abatre 10 míssils balístics Iskander disparats per l'exèrcit rus des de la regió russa de Briansk, segons ha informat la força aèria ucraïnesa.

Tanmateix, la caiguda de les restes ha causat les tres víctimes mortals, diversos ferits i danys materials.

Diverses persones es protegeixen dels bombardejos russos en un refugi antiaeri a Kíiv (Reuters / Valentyn Ogirenko)

Han caigut, en concret, sobre una clínica pediàtrica, una llar d'infants, una comissaria de policia i diversos edificis residencials de tres districtes de la ciutat, on, de matinada, s'han sentit tres explosions.

Aquest ha estat el divuitè bombardeig rus a Kíiv amb drons o míssils dels últims trenta dies. La capital ucraïnesa, doncs, ha estat bombardejada més de la meitat dels dies, des de l'1 de maig, un augment dels atacs que les autoritats atribueixen a la voluntat de Rússia de desmoralitzar els ucraïnesos i esgotar les defenses antiaèries abans que es posi en marxa l'esperada contraofensiva.

El més intens va ser diumenge passat, quan la força aèria va aconseguir abatre 52 de 54 drons russos. Va durar 5 hores i va causar 2 morts.  

Vitali Klitxkó, alcalde de Kíiv, ha anunciat l'obertura d'una investigació a la direcció de la clínica pediàtrica per no haver obert el refugi als pacients quan s'ha produït l'atac aeri.


Vuit ferits a Bélgorod

Aquesta matinada, d'altra banda, vuit persones han resultat ferides a la ciutat russa de Xebékino a causa d'un atac des d'Ucraïna que ha causat danys materials en alguns edificis, segons ha informat Viatxeslav Gladkov, governador de la regió de Bélgorod.

Bélgorod és una regió fronterera amb Ucraïna, i ha estat atacada diverses vegades des de l'altra banda, en els últims mesos.

Dos cotxes destruïts als carrers de Xebékino a causa d'un bombardeig (Reuters / Viatxeslav Gladkov)

Fa deu dies va transcendir una incursió terrestre a Bélgorod que Moscou va atribuir a Kíiv, però que van reivindicar grups opositors russos que operen des de l'exterior de Rússia.

En un missatge a Telegram, Gladkov ha acusat l'exèrcit ucraïnès de l'atac d'aquesta matinada i ha anunciat evacuacions de població quan el bombardeig acabés.

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut