París

Notre-Dame després de l'incendi, a vista de dron i en 360 graus

Una fotografia interactiva permet navegar per la imatge i acostar-se a la catedral per comprovar els efectes del foc

RedaccióActualitzat

Des de l'aire és visible a la catedral de Notre-Dame el rastre del foc que va devorar l'agulla i bona part de la coberta del temple gòtic, de més de 800 anys.

Dos dies després dels fets, i amb l'ús d'un dron, l'empresa Gigarama ha captat la fotografia en 360 graus de Notre-Dame, per on es pot navegar, canviar la visió i acostar-s'hi.

Si no podeu moure-us per la foto, cliqueu aquí.

 

A la imatge interactiva es poden apreciar les obertures que les flames van deixar al sostre, que aguantava l'entramat de fusta conegut com "el bosc", i a la bastida de les obres, i la pàtina negra del fum que ha tenyit part de l'estructura de l'edifici.

Els bombers temen pel frontó de les façanes laterals

Tot i que l'estructura de la catedral es va salvar per mitja hora, els bombers de París temen ara per l'estabilitat del frontó de les façanes laterals de Notre-Dame. "Hi ha una amenaça sobre els frontons, perquè les bigues ja no els aguanten", ha afirmat un portaveu del cos.

Gent al voltant de Notre-Dame dos dies després de l'incendi devastador (Reuters)


La por dels bombers és que algun fenomen meteorològic, com ratxes de vent fort, faci caure els frontons. El cos demana que es retiri tan aviat com es pugui la bastida de les obres i també part dels frontons, així com diverses estàtues, per garantir la seguretat del conjunt.

Una seixantena de bombers continuen desplegats a la catedral en fase de vigilància, per avaluar-ne els danys i riscos de despreniments o enfonsaments.

 

 

ARXIVAT A:
Notre-DamePatrimoni
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut