Predappio

Nostàlgics de Mussolini es concentren amb motiu de la reobertura de la seva cripta

La reobertura s'ha fet en ocasió de la vigília del 136 aniversari del naixement de Benito Mussolini

RedaccióActualitzat

La cripta de Benito Mussolini es va tancar el 2017, per la seva restauració, i només s'ha obert en ocasions especials com la d'aquest diumenge, la vigília de l'aniversari del naixement del dictador italià. Però familiars i alguns veïns del poble sempre han demanat que la cripta estigui accessible tot l'any.

Predappio, un poble d'uns 6.400 habitants, situat al nord-est d'Itàlia i a uns 50 quilòmetres de Ravenna, sempre havia mantingut oberta la cripta abans del 2017.

 

 

Emilo Ricci, de l'Associació de Partisans d'Itàlia, es queixa que ara amb l'obertura de la cripta al cementiri de Sant Cassià, "s'insultarà de nou la memòria de moltes víctimes dels crims feixistes que van massacrar dones, homes i nens innocents".

 

 

Els nostàlgics es concentren davant la cripta

I tal com avançava Ricci, aquest matí a Predappio s'hi ha presentat la família Mussolini i un seguit de nostàlgics i admiradors del Duce. Portaven samarretes negres amb frases que Mussolini va fer populars, però han evitat els uniformes, les salutacions romanes i les banderes feixistes. El que si s'ha pogut sentir per tres vegades consecutives ha estat el crit unànime de: "Camarada Mussolini, Present!".

Els concentrats han guardat el seu torn per entrar al mausoleu i deixar la seva signatura al llibre de visites o dipositar una rosa vermella sobre la tomba presidida per un enorme bust de marbre de Benito Mussolini.

 

 

L'alcalde actual de Predappio, Roberto Canali,  d'extrema dreta, ha desplaçat els partits d'esquerres del govern municipal per primera vegada en 75 anys. Va ser escollit el mes de maig pel 60% dels vots. Canali havia promès que la tomba del dictador Mussolini s'obriria sempre que els seguidors que fessin les visites es comportessin amb respecte:

"A mi les crítiques no em preocupen. Sabíem que una tendència política ho criticaria i ho seguiria fent, però jo del que m'haig de preocupar és del que pensin els meus ciutadans i per a ells l'obertura de la cripta és positiva, perquè genera un flux de persones que acudeixen a les botigues de regals, als bars i restaurants i és un benefici per tota la comunitat."

 

 

Fins ara la cripta era accessible tres cops a l'any: Per la mort del Duce, el 28 d'abril, pel seu naixement, el 29 de juliol, i el 28 d'octubre, en motiu de l'anomenada marxa sobre Roma que el va portar al poder. Era l'any 1922, i el 24 de juliol de 1943 va ser derrocat i empresonat junt als seus col·laboradors, després del desembarcament de Sicília.

El Duce va ser ajusticiat el 1945 i el 1957 les seves restes van ser dipositades a la cripta del cementiri de Sant Cassià a Predappio. 

ARXIVAT A:
Itàlia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut