Mostrador de Norwegian
Mostrador de Norwegian
El Prat de Llobregat

Norwegian, la segona companyia a estrenar ruta als EUA des del Prat en 4 dies

El primer avió, amb gairebé 300 persones, s'enlairarà avui amb destinació a Los Angeles

RedaccióActualitzat

Norgewian comença aquest dilluns els vols de llarg radi en baix cost des de l'aeroport de Barcelona. El primer aparell de la companyia a enlairar-se serà un Boeing 787 Dreamliner, de 291 places, amb destinació a Los Angeles.

L'aerolínia "low-cost" escandinava també volarà des del Prat a Nova York, San Francisco i Miami. El seu cap de relacions institucionals, Alfons Claver, ha explicat a Catalunya Ràdio que amb aquesta oferta es compensa la necessitat que té la capital catalana de rutes intercontinentals.

Els vols de Norwegian s'enlairen al cap de quatre dies que va començar a operar Level, la marca "low-cost" del grup IAG, participada entre d'altres per Iberia i Vueling, amb el mateix model de negoci: vols de llarg radi a baix cost.

Norwegian creu que el mercat de Barcelona és prou ampli perquè hi puguin conviure les dues ofertes. L'aerolínia escandinava manté converses amb Ryanair i altres companyies per alimentar de passatgers els seus vols intercontinentals des del Prat.

L'aeroport de Barcelona, "hub" de vols intercontinentals

Amb l'aposta de Level i Norwegian, l'aeroport de Barcelona guanya pes com a "hub" de vols intercontinentals. Ara bé, les aerolínies i la infraestructura posaran a prova la seva operativa, en un moment de forta competència entre companyies.

Tot això a les portes d'una temporada turística en què El Prat continuarà sumant vols intercontinentals, amb 11 destinacions inèdites des d'aquí.

L'Amèrica del Nord concentra bona part d'aquestes estrenes de connexions intercontinentals: es volarà a San Francisco, Los Angeles, Chicago, Boston, Miami, Punta Cana i l'Havana.

Àsia i l'Orient Mitjà són uns altres mercats forts pels quals aposta El Prat: Teheran, Hong Kong, Xangai i Seül.

En total, 44 destinacions internacionals que converteixen El Prat, ara sí, en un "hub". Ara bé, un "hub" de baix cost.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut