Barcelona

Normalitat a les BlackBerry després d'un dia de col·lapse a Europa, el Pròxim Orient i l'Àfrica

El fabricant dels populars "smartphones" BlackBerry ha anunciat a través del Twitter que el servei ha recuperat totalment la normalitat. L'empresa Research In Motion investiga ara les causes de la fallada que va afectar aquest dilluns milions d'usuaris. I és que les BlackBerry d'Europa, el Pròxim Orient i l'Àfrica van estar fora de línia des de les onze del matí. A la mitjanit, amb un missatge al Twitter, l'empresa va anunciar que el problema estava en vies de solució, però no ha estat fins aquest dimarts al matí que ha parlat de normalitat en el servei. Fonts de l'empresa asseguren que faran falta uns dies per determinar les causes de la caiguda del sistema.

RedaccióActualitzat
BlackBerry fora de línia durant hores

Els serveis en línia dels "smartphones" BlackBerry s'han col·lapsat aquest dilluns al migdia a Europa, el Pròxim Orient i l'Àfrica. Milions d'usuaris de la companyia s'han quedat fora de línia en la que ha estat l'avaria més important que ha tingut Research In Motion (RIM). Des de les onze del matí, els usuaris van tenir problemes per accedir al correu electrònic, navegar o utilitzar els serveis de missatgeria instantània.

BlackBerry va trigar unes hores a admetre l'avaria. Quan ja era evident que passava alguna cosa, a primera hora de la tarda, BlackBerry va informar, mitjançant un tuit, que "alguns usuaris d'Europa, el Pròxim Orient i l'Àfrica" tenien problemes amb el servei. La companyia canadenca afegia que estava "investigant" l'origen del mal funcionament i demanava disculpes per aquest problema. El mateix missatge es va repetir, gairebé idèntic, al cap d'unes hores. En tots dos casos, però, sense concretar res més sobre la incidència. Hi va haver un tercer tuit que donava a entendre la magnitud de l'avaria perquè la mateixa companyia va demanar als seus clients que els clarifiquessin amb quines incidències s'estaven trobant. A la mitjanit, un nou tuit va anunciar que els serveis de correu electrònic ja s'havien restaurat, però que podia ser que alguns usuaris experimentessin retards en la navegació i la missatgeria instantània.

Segons l'agència de notícies Reuters, la incidència també va deixar sense servei alguns usuaris de l'Índia.

Tema de conversa al Twitter

Els usuaris dels telèfons intel·ligents de RIM, l'empresa mare de BlackBerry, també s'han fet sentir al Twitter i han convertit les etiquetes #BlackBerrys i #BBS en "trending topic" espanyol i les BlackBerry en un dels temes més comentats a tot el món.

Servidor propi

RIM fa servir servidors propis per enviar i rebre els missatges, tant del correu electrònic com de text. Aquesta independència és un atractiu per a molts usuaris del Pròxim Orient, perquè teòricament eviten que els governs locals puguin interceptar-los les comunicacions, però també suposa que el sistema sigui més vulnerable a caigudes com aquesta.

Les accions de BlackBerry van baixar un 20% el mes passat a causa de la pèrdua de la quota de mercat en els últims temps i de l'acollida fluixa que va tenir la seva tauleta Playbook davant de les de companyies rivals, com ara Apple.


Anar al contingut