Barcelona

Normalitat a la xarxa viària en el primer dia de vaga dels transportistes sense marxes lentes

La circulació a la xarxa viària catalana es normalitza després de quatre dies d'incidències a causa de la vaga dels transportistes. Les úniques retencions conseqüència de les protestes es registraven a la C-14, a la Seva del Camp, on piquets informatius aturaven als camions i a Girona, amb una marxa lenta que començava a dos quarts de dotze del matí. La Generalitat ha assegurat que garantirà la lliure circulació per la Jonquera. Malgrat això, el transport marítim continua tenint problemes. S'han hagut de suspendre fins a 15 rutes entre la Península i les Illes Balears.

Actualitzat
La companyia Iscomar ha suspès gairebé totes les seves rutes perquè no tenen mercaderies amb què omplir els vaixells. Baleària n'ha cancel·lat vuit, entre aquestes les que uneixen Barcelona amb Menorca, Eivissa i Palma per falta de combustible.

Aquest dijous és el primer dia que no hi ha retencions importants a la xarxa viària catalana relacionades amb les movilitzacions derivades de la vaga dels transportistes. Les úniques incidències han tingut lloc a la C-14, a l'altura de la Selva del Camp, on piquets informatius aturaven els camions, i a Girona. Aquí, una quarantena de camioners ha sortit en una marxa lenta a la N-II cap a dos quarts d'onze del matí provocant fins a 3 quilòmeters de cues.

El pas per la frontera amb França també està garantit. Ho ha confirmat el secretari d'Interior. En una entrevista a TV3, Joan Boada ha explicat que la intervenció dels Mossos d'Esquadra dimecres va permetre el pas per la Jonquera de 3.000 camions i 1.000 turismes. "La Generalitat ha tingut una reacció immediata" i aquest dijous "hi ha camions circulant per la carretera sense cap problema". Boada ha avançat que la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques mantindrà una reunió amb els transportistes per arribar a un pacte "en clau catalana".

Tot i la millora de la situació, una part del sector del taxi manté l'aturada de 8 hores convocada per aquest divendes. No hi haurà servei entre les 6 i les 14 hores. Amb aquesta protesta, les taxistes reclamen, entre d'altres coses, una reducció de l'IVA i de l'IRPF i els 60 anys com l'edat per poder acollir-se a la jubilació anticipada. El govern català s'ha compromès a estudiar algunes de les seves reclamacions, com ara la revisió de les tarifes en funció de l'IPC i de l'increment del preu dels carburants, però el sector anirà a la vaga igualment aquest divendres.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut