Un instant de la reunió celebrada a la subdelegació del govern de l'Estat a Lleida per valorar el funcionament de la duana d'Edullesa. Ima…
Un instant de la reunió celebrada a la subdelegació del govern de l'Estat a Lleida per valorar el funcionament de la duana d'Edullesa. Imatge del 25 de juliol del 2017. (Horitzontal)

Normalitat a la duana d'Edullesa de Lleida després de les mesures implementades a les seves instal·lacions

Actualitzat

ACN Lleida.-La normalitat marca l'actual campanya fructícola a la duana d'Edullesa de Lleida després de la incorporació d'un nou enginyer agrònom per reforçar el servei d'inspecció durant els mesos de més activitat de l'estació duanera i la decisió adoptada a finals de juny d'incrementar la intensitat d'ús de les dependències de Transports Tarragona -empresa situada al costat d'Edullesa- per solucionar els problemes d'espai que plantegen actualment les instal·lacions de l'equipament. D'aquesta manera s'ha constatat durant la reunió de seguiment que celebrada aquest dimarts a la subdelegació del govern de l'Estat a Lleida. El següent pas -tal com es va acordar a finals de juny- serà el de dur a terme a la tardor les reformes necessàries per adaptar les instal·lacions a la normativa vigent i permetre que funcionin com a magatzem de dipòsit temporal per a importar i exportar mercaderies. Durant el primer semestre de l'any, i en relació amb el mateix període del passat, el trànsit a la instal·lació duanera ha crescut un 16%.

La reforma plantejada permetrà ampliar el nombre de molls disponibles a Edullesa, dotar les instal·lacions de sistemes de fred industrial que permetrien no trencar la cadena de fred en realitzar inspeccions i equipar les instal·lacions amb subministrament d'aigua potable i sistemes de control d'accessos. Amb això, tal com ha explicat la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, s'ha de garantir la continuïtat de la instal·lació. "Les mesures estan funcionant, el compromís de millora existeix i la campanya transcorre amb normalitat plena", ha afirmat. "Del que es tracta és que Lleida compti amb una instal·lació de futur que permeti a les seves empreses importar i exportar en les millors condicions", ha assenyalat Manso.

Anar al contingut