Barcelona

Normag, el primer gegant de Catalunya amb síndrome de Down

L'ha promogut la fundació Aspasim, que aquest estiu ha recaptat 15.000 euros amb una campanya de micromecenatge

RedaccióActualitzat

Els gegants que desfilaran a Barcelona aquestes festes de la Mercè es trobaran amb un company nou: el Normag, el primer gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya. Té síndrome de Down, amb les faccions d'un dels nois de la Fundació Aspasim, responsable de la seva creació, amb la voluntat de normalitzar i posar en valor la discapacitat intel·lectual en la imatgeria festiva catalana

El 20 de juny van posar en marxar una campanya de finançament col·lectiu a través de Verkami i el 30 de juliol ja havien recaptat els 15.000 euros que s'havien proposat com a objectiu i que van aportar 246 mecenes.

El Normag s'ha fet amb materials ultralleugers i està adaptat perquè el puguin portar persones amb discapacitat intel·lectual o física, per aconseguir una colla gegantera inclusiva, vinculada a la colla Gegantera de Sarrià.

És un disseny de la mestra gegantera Dolors Sans, creadora de diferents figures del folklore català i que ja ha fet altres gegants adaptats.

Quan no tingui actuacions, el Normag serà a la seu del districte de Sarrià-Sant Gervasi.

 

És un gegant adaptat, fet amb materials ultralleugers

La Fundació Aspasim, que aquest estiu va tirar endavant la iniciativa, és una entitat sense ànim de lucre que fa 80 anys que vetlla per a les persones amb discapacitats greus. Ofereix suport als centres educatius per a incloure els nens amb discapacitat a l'escola ordinària i també té una escola pròpia per als que ho necessiten.

ARXIVAT A:
Síndrome de Down
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut