Imatge del primer còmic manga que es publicarà, "Tokyo Revengers" (Youtube)
Imatge del primer còmic manga que es publicarà, "Tokyo revengers" (Youtube)

Norma Editorial publicarà una línia de manga en català i començarà per "Tokyo revengers"

L'editorial té previst el primer llançament aquest juliol i després també publicarà "Kimetsu no yaiba", "Jujutsu Kaisen" i "Chainsaw Man"

Actualitzat

L'editorial especialitzada en còmics Norma Editorial ha anunciat que publicaran una línia de manga en català a partir del juliol. Ho ha fet a través del seu compte de Twitter i al seu canal de Youtube aquest matí.


L'obra de Ken Wakui "Tokyo revengers" és el primer èxit que comptarà amb una edició en català. Sense dia concret, la publicació està prevista per al mes de juliol.

"El manga que ha revolucionat el mercat i que ha aconseguit estar al top dels llibres més venuts". Així ha definit el primer títol Judith Martí, que forma part de l'equip de manga de Norma Editorial.

Per la seva banda, Annabel Espada, del mateix equip, ha avançat que "té una mida més gran que en l'edició japonesa i inclou pàgines de color inèdites". "A més, els nostres volums són dobles i els tindreu cada mes a la vostra llibreria", aha afegit i que "la primera edició serà promocionada, amb un 2 x 1 dels dos volums".

Aquest no serà l'únic èxit. A partir del setembre, l'editorial publicarà "Kimetsu no yaiba" (traduït com a "Guardians de la nit"), "Jujutsu Kaisen" i "Chainsaw Man". I, a més, avancen, seran els primers títols d'un ampli catàleg de còmic en català.


Reaccions diverses a la novetat

Alguns perfils han expressat el seu agraïment i alegria per la notícia.

D'altres, s'han mostrat disgustats per arribar "massa tard" en català o per avisar tard de la llengua de publicació. Els més fans ja tenen els còmics en castellà i no estan disposats a comprar els mateixos títols en català.

L'interès pel còmic i el manga a Catalunya és evident

Després de l'últim Saló Internacional del Còmic de Barcelona, amb més de 110.000 assistents, és evident l'auge del còmic a Catalunya.

La directora de Còmic Barcelona, Meritxell Puig, va comunicar que "molts joves, moltes famílies i gent nova van anar a descobrir el còmic". A més, va destacar la resposta positiva dels assistents, que hi va assistir "amb moltes ganes i il·lusió".

Un altre fet que es va recalcar de l'esdeveniment va ser l'èxit de la part del Comic Kids, la dedicada als nens. "Ha estat sempre plena", va destacar la directora del Saló del Comic.

L'edició postpandèmia del Manga Barcelona tampoc va decebre, amb més de 122.000 visitants. El saló va vendre totes les entrades per als quatre dies de l'esdeveniment en menys de 24 hores.

 

 

ARXIVAT A:
Català CatalunyaCòmic
Anar al contingut