Barcelona

Només una dona entre els set membres de la mesa del Parlament

Tot i que mai s'havia constituït un Parlament amb tantes diputades, els comuns critiquen la falta de paritat de la mesa

RedaccióActualitzat

La paritat entre homes i dones encara no ha arribat al Parlament i molt menys a la mesa, on de les set persones que l'integren només hi ha una dona, Alba Vergés, que ocupa la secretaria quarta. Així ho ha retret la diputada de Catalunya en Comú al Parlament Elisenda Alamany després de les votacions del ple de constitució de la cambra catalana.

Precisament, aquesta falta de paritat arriba quan al Parlament "hi ha més dones que mai", ha dit la diputada. I és que la legislatura arrenca amb 57 dones dels 135 escons; set més que les que hi havia en la passada legislatura, 52, i molt lluny de les 7 que hi havia el 1980. Només una vegada es va arribar a superar aquesta xifra: va ser en la novena legislatura, que després dels relleus en els diferents grups va acabar amb 59, tot i que el Parlament s'havia constituït amb 56.

Alamany, que ha dit als diputats que els hauria de "coure una mica l'escó", ha expressat la seva "decepció" perquè la nova mesa del Parlament no representa la "pluralitat del país" i incompleix així l'article 12 de la la llei d'igualtat, que fa referència a la paritat. En aquest sentit, ha instat que quan es plantegi una reforma, el reglament també pugui "avançar en aquesta matèria".

"Quan obrim la porta a reformar el reglament del Parlament també hem de fer-ho per fer avançar al país en aquesta matèria."

 

Najat Driouech Ben Moussa, la primera dona musulmana al Parlament

Tot plegat en una legislatura en què també hi ha com a diputada al Parlament Najat Driouech Ben Moussa, la primera dona musulmana. Ho és per ERC. Llicenciada en Filologia àrab i diplomada en Treball Social, Driouech Ben Moussa és una catalana nascuda al Marroc que ha fet de mediadora i ha treballat per a l'Ajuntament del Masnou. Abans que ella, ja hi havia hagut homes musulmans.

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
Anar al contingut