Una dona embarassada es toca la panxa (Reuters)
Una embarassada té més risc de complicacions en cas de grip (Reuters)
Barcelona

Només un 3% de les embarassades es vacunen contra la grip, tot i ser un grup de risc

Un 80% de les gestants, en canvi, es vacunen de la tos ferina

RedaccióActualitzat

Només un 3% de les embarassades es vacunen contra la grip. Una xifra molt baixa si es compara amb la vacuna de la tos ferina, que es posen més d'un 80% de les gestants. Revertir aquesta taxa és l'objectiu de la campanya de la grip d'aquest any, que comença dilluns que ve.

Salut destaca que la vacuna protegeix tant les dones com els nadons. Recorden que durant l'embaràs es produeixen canvis immunològics i cardiopulmonars que afavoreixen la infecció per grip. En cas de contreure-la, diuen els professionals, una embarassada té més risc de complicacions, hospitalitzacions i, fins i tot, la mort.

 

En la presentació d'aquesta campanya, han posat èmfasi que amb aquesta vacunació es generen anticossos protectors que es transmeten al fetus, i que perduren en els primers mesos de vida, a través de la placenta i l'alletament. Al nadó no se'l pot vacunar contra la grip fins als 6 mesos. I és en aquests primers mesos quan tenen més risc de complicacions i hospitalitzacions en cas de contagi.

Salut recorda que es pot administrar en qualsevol moment de l'embaràs, durant els dos mesos que dura la campanya, i que no té efectes adversos greus.

Dos mesos de campanya

A banda de les embarassades, la campanya incidirà -com cada any- en la vacunació de la resta de grups de risc: persones més grans de 60 anys, malalts crònics, amb obesitat mòrbida o professionals de la salut.

 

Les vacunes estaran disponibles a tots els CAPs. I com a novetat, les més de 3.000 farmàcies comunitàries impulsaran aquest any la campanya de vacunació.

La temporada passada es van registrar 90 morts per la grip i 600 casos greus, la majoria de persones no vacunades.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut