Els quatre casos que la justícia manté contra l'exprofessor de gimnàstica dels maristes són els més recents
Els quatre casos que la justícia manté contra l'exprofessor de gimnàstica dels maristes són els més recents
Barcelona

Només quatre de les disset denúncies del "cas Maristes" contra Benítez arribaran a judici

El jutge ha determinat que la resta han prescrit

RedaccióActualitzat
Només quatre de les disset denúncies del "cas Maristes" contra el professor Joaquín Benítez arribaran a judici; dues, per agressió sexual. El jutge ha determinat que la resta han prescrit. El magistrat cita a declarar Joaquín Benítez el 28 d'abril al migdia.

Els quatre casos que la justícia manté contra l'exprofessor de gimnàstica dels Maristes són els més recents. Van passar entre els anys 2005 i 2010. Dos són casos que s'instruiran per un delicte d'agressió sexual, castigat pel Codi Penal amb penes de presó de fins a 12 anys, i els altres dos per delictes d'abusos sexuals, penalment casos més lleus i penats amb 6 anys de presó.

En l'escrit del jutge, els exalumnes denunciants relaten en la seva declaració haver patit petons, tocaments als genitals, masturbacions i fel·lacions. Fins i tot, en un del casos la víctima va declarar que Joaquín Benítez li va arribar a donar 10 euros perquè no expliqués res. Els quatre denunciats coincideixen en el relat dels fets. Els abusos van passar al despatx de l'exprofessor amb l'excusa que volia examinar una falsa lesió a l'esquena de les víctimes.

El jutge accepta la personació de l'Ajuntament de Barcelona com a acusació popular per una banda, i per l'altra rebutja que la Fundació Champagnat, propietària de l'escola dels maristes de les Corts, pugui ser acusació particular.
Anar al contingut