Només la CUP, ERC i el PSC tenen protocols contra agressions sexuals

La CUP va ser la primera formació política d'elaborar un protocol, vigent des de fa poc més d'un any

Paula FloritActualitzat

A finals d'any, les 59 diputades del Parlament tindran a la seva disposició el primer protocol contra la violència masclista de la cambra. És una de les mesures del Pla d'Igualtat aprovat al gener i, per a algunes, l'única eina al seu abast, almenys per ara.

De tots els partits, només tres tenen protocols propis contra els assetjaments. El primer de fer el seu va ser la CUP, el juny de l'any passat, i ara ha aplicat en el cas de Quim Arrufat.

Poc després, Esquerra Republicana va aprovar el seu. Un dels primers casos en què es va activar va ser arran de les denúncies de víctimes de l'excap de gabinet d'Alfred Bosch, que va també va tenir conseqüències polítiques.

Els últims d'aprovar una guia per gestionar agressions masclistes han estat els socialistes, ara fa mig any.

Els comuns diuen que n'estan tancant els últims serrells i Junts per Catalunya, que tot just s'acaba de constituir com a partit, assegura que l'està elaborant.

Ciutadans i el PP no tenen cap protocol específic. Diuen els taronges que el seu codi ètic ja ho preveu, i els populars, que, davant d'un possible cas, s'aplicaria el reglament intern.

ARXIVAT A:
Violència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut