Barcelona

Només el 7% dels catalans beu prou aigua per mantenir una bona hidratació

Els catalans no s'hidraten prou bé. És a dir, que no beuen tanta aigua com caldria. Això és així si fem cas de l'estudi "Hàbits d'hidratació de la població espanyola", elaborat en el marc de la campanya "No et deshidratis!". Segons aquest estudi, només el 7,3% de la població catalana s'hidrata correctament, una dada que contrasta amb la percepció que els mateixos catalans tenen dels seus hàbits de consum d'aigua, que consideren adequats. Segons això, tres de cada quatre creuen que beuen prou aigua. La realitat, però, és que no arriben a l'ideal, és a dir, a beure entre dos i tres litres al dia, una xifra que a l'estiu es pot duplicar.

Actualitzat

De consciència, però, no en falta. Com a mínim, segons les dades de l'estudi, que indiquen que el 87% dels catalans coneix la importància d'hidratar-se i gairebé el 50% assegura que pren mesures especials quan pugen les temperatures. El principal problema, però, és que només bevem quan tenim set -un 62%, segons l'informe-, i els metges recomanen no esperar a aquest moment per fer-ho.

No tots els líquids, però, són aconsellables per a la hidratació, com és el cas de les begudes alcohòliques que tenen un efecte diürètic. Malgrat això, però, el 30,5% dels catalans beuen aquest tipus de beguda al llarg del dia. Això sí, barrejar diferents tipus de begudes ajuda un terç dels catalans a beure més líquids al llarg del dia.

També hi ajuda, com sempre, el consell del metge, una possibilitat que faria que el 85% dels enquestats begués més líquids que no pas sense la recomanació de l'especialista.

Un dels principals problemes de la falta de líquid i l'augment de les temperatures és que augmenten les possibilitats de tenir un cop de calor. Els signes d'aquesta situació són tenir la pell seca i vermella, sensació de cansament, set intensa, rampes musculars, vòmits i fins i tot pèrdua de consciència.

Anar al contingut