Només 1 de cada 3 terrasses obren a Barcelona el primer dia de la fase 1

La majoria de locals esperaran fins a la fase 2, quan també poden obrir a l'interior, segons el Gremi de Restauració de Barcelona

RedaccióActualitzat

A Barcelona ja hi ha moltes terrasses de bars i restaurants ben plenes de gent que celebra el canvi a la fase 1, però no han obert totes, ni de bon tros. La majoria d'establiments s'estimen més esperar, com ha passat a d'altres poblacions més avançades en la desescalada. La proporció, en tot cas, és diferent segons el barri.

El Gremi de Restauració de Barcelona creu que la reobertura massiva de locals no es veurà fins a la fase 2.

 

La Rambla Catalunya torna a tenir terrasses obertes (ACN/Aina Martí)

 

Els propietaris calculen que ara no els surt a compte, sobretot en les terrasses més petites. El 70% de les que hi ha a la ciutat tenen 4 taules o menys i han d'aplicar una restricció del 50% de l'aforament i respectar una distància de seguretat de dos metres entre taules.

Tot i això, la normativa municipal permet demanar una ampliació temporal a partir d'aquesta setmana, amb 4 taules més, i si s'ocupa la calçada, fins a 6 taules. Es prioritza l'ocupació de places d'aparcament i carrils de circulació.

 

20% de bars oberts

Segons el cens comercial, a Barcelona hi ha 8.887 bars i restaurants. D'aquest total, uns 3.300 no tenen terrassa. Per tant, els locals que han obert en aquest primer dia de la fase 1 tot just superaria el 20%, segons els càlculs del sector.

 

Un treballador desinfecta una terrassa (EFE/Quique García)

 

El director del gremi, Roger Pallarols, parla d'una represa de l'activitat "tímida", però veu "positiu avançar en la desescalada".

"La ciutat no podia continuar estancada econòmicament. Aquesta fase 1 servirà per escalfar motors de cara a la fase 2, on sí que viurem una reobertura massiva. Fins ara els restauradors no tenien cap horitzó i ara comencen a veure una mica de llum al final del túnel."

 

El gremi demana a la Generalitat que, durant la fase 2, puguin obrir la meitat de les places de l'interior, perquè sigui viable i es pugui "reactivar tot el sector i recuperar el funcionament ordinari dels negocis el més aviat possible".

Altres comunitats com Euskadi, Aragó, Cantàbria i Múrcia han ampliat l'aforament al 50%. En un primer moment, el govern espanyol parlava només d'un 30% i ho va ampliar al 40% quan els primers territoris van fer el pas a la fase 2.

ARXIVAT A:
Ajuntament de BarcelonaCoronavirus Estat d'alarmaDesescalada
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut