Barcelona

Nomenen Dídac Ramírez nou rector de la UB amb els estudiants tancats

La Universitat de Barcelona ja té nou rector. Dídac Ramírez ha pres possessió del càrrec aquest matí en substitució de Josep Samitier. Mentre es feia la cerimònia, uns 300 estudiants s'han concentrat pacíficament a les portes de l'edifici central. Ramírez s'estrena amb una patata calenta a les mans: la revolta estudiantil contra el Pla Bolonya. En el discurs d'investidura, el nou rector de la UB s'ha compromès a parlar amb els estudiants per solucionar el conflicte. Els universitaris ho veuen bé però, de moment, mantenen l'ocupació en diverses facultats.

Actualitzat
El primer conflicte que haurà de gestionar Dídac Ramírez és la protesta dels estudiants contra el Pla Bolonya, ja que centenars d'estudiants continuen ocupant diverses facultats del país. David Ramírez ha assegurat, en el discurs d'investidura, que el primer que farà com a rector és convocar els representants dels estudiants per dialogar i intentar resoldre la situació.

Els estudiants veuen bé la voluntat de diàleg del nou rector però, segons han dit, s'ha de materialitzar amb solucions concretes.

El comunicat de l'administració

La comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, i els rectors van emetre un comunicat ahir al vespre on asseguren que tindran en compte les propostes estudiantils i que tenen la intenció d'iniciar, com més aviat millor, el debat sobre l'aplicació de l'Espai Europeu d'Educació Superior.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans responia a aquest comunicat anunciant que continuaran les ocupacions per fer veure als responsables universitaris, i a la societat en general, la necessitat d'aturar el procés mercantilista -diuen- que implica el Pla Bolonya.
Anar al contingut